Altinget etableres i Norge – åpner fem politiske nisjemedier

Norge får sin første rendyrkede politiske nettavis når danskeide Altinget lanseres andre halvdel av 2022.

Med 27 nisjemedier i Danmark og ti i Sverige er Altinget allerede et etablert mediehus i Norden. Målet er å øke forståelsen for nasjonal og europeisk politikk gjennom nisjejournalistikk av høy kvalitet – med et nøytralt utgangspunkt.

«Vi har i mange år hatt en drøm om å etablere en politisk avis i Norge, nøyaktig slik vi har gjort i Danmark og Sverige», sier styreleder i Alrow Media, Rasmus Nielsen.

Altingets politiske journalistikk går i dybden av ulike politiske fagområder og er mindre opptatt av spill og personkonflikter enn andre politiske redaksjoner. Altinget streber etter å publisere færre, men mer relevante nyheter om politiske vedtak og prosessene bak disse.

«Vi er sikre på at det også i Norge finnes et marked for et seriøst, uavhengig og politisk nøytralt medium, som dekker politikk i dybden. Vi tror på at politikk gjør en forskjell, og det avspeiler seg i vår journalistikk», sier Rasmus Nielsen.

Debattstoff er en viktig del af Altinget. Redaksjonen tar også i bruk avansert robotjournalistikk for lett å kunne gi brukerne oversikt over relevante dokumenter fra politiske prosesser.

Altinget åpnet sin første nettavis i Danmark i 2000 og er fortsatt eid av styreleder Rasmus Nielsen gjennom mediekonsernet Alrow Media. Den svenske utgaven av Altinget ble etablert i 2014.

«Lanseringen i Norge er det naturlige neste skritt i internasjonaliseringen av Altinget og drømmen om å skape det største politiske mediehus i Norden», sier adm. direktør Christoph Nørgaard.

Det norske datterselskapet er opprettet, og de praktiske forberedelser for å kunne utgis digitalt i ennå et land er i full gang.

«Vi er i gang med å finne de riktige personene til å ta den redaksjonelle og den kommersielle lederrollen i Norge. Det regner vi med å kunne offentliggjøre om ikke lenge», sier Christoph Nørgaard.

Norske Altinget får hovedkvarter i Oslo like ved Stortinget, og planen er i første omgang å etablere minst fem forskellige nisjemedier som går i dybden på ulike fagområder. Altinget i Norge vil i første omgang bestå av rundt 15 personer.

Redaksjonen i Norge vil få støttefunksjoner i København og bidrag fra Altingets redaksjon i Brussel.

«Vi tillater oss å drømme stort. Dette er en stor satsning for et mellemstort mediehus som vårt, men vi tror det er plass til Altinget i Norge, og vi gleder oss til å gjøre Norge til vår hjemmebane», siger Christoph Nørgaard.

Nøyaktig dato for lanseringen av altinget.no er ikke fastsatt.

Ytterligere opplysninger: Kontakt adm. direktør Christoph Nørgaard på cn@altinget.no