ILO: Globale arbeidsmarked møter enorme utfordringer i 2023

De globale utsiktene for arbeidsmarkedene er betydelig svekket i løpet av 2022, sier den internasjonale arbeiderorganisasjonen ILO i ny rapport.

Diego (19) jobber 12-timers skift med å lete gjennom søppel etter papp, plast eller metall han kan selge. Han er en av mange som rammes av at hjemlandet hans, Argentina, er blitt rammet av inflasjon på opp mot 100 prosent.
Diego (19) jobber 12-timers skift med å lete gjennom søppel etter papp, plast eller metall han kan selge. Han er en av mange som rammes av at hjemlandet hans, Argentina, er blitt rammet av inflasjon på opp mot 100 prosent.Foto: Agustin Marcarian / Reuters
Hans Andreas Starheim

ILO er FNs internasjonale særorganisasjon for arbeidslivet, og utgir januar hvert år rapporten «World Employment and Social Outlook» med utsiktene for det globale arbeidsmarkedet. Når organisasjonen kaster blikket inn i 2023, er utsiktene alt annet enn lystelig lesning. Et tiår med fremgang i kampen mot fattigdom har langt på vei stoppet opp, skriver ILO.

– Behovet for mer anstendig arbeid og sosial rettferdighet er klart og påtrengende, sier generalsekretær i ILO Gilbert Houngbo i en pressemelding.

I en artikkel skrevet i forbindelse med World Economic Forum utdyper han:

Altinget logoArbeidsliv
Ønsker du å lese artikkelen?
Du får politiske nyheter og analyser om arbeidsliv samt tilgang til løpende debatt på feltet.
Les mer om priser og kjøpsbetingelser her.
0:000:00