– Sykehusene er ikke lenger en velferdstjeneste, men en butikk som skal gå med overskudd

Helseforetaksmodellen må skrotes og Arbeiderpartiet må tilbake til sine sosialdemokratiske røtter. Det er resepten SVs helsepolitiker og nestlederkandidat Marian Hussein anbefaler for å få orden på det offentlige helsevesenet igjen.

Marian Hussein er nestlederkandidat og helsepolitisk talsperson i SV. Stortingsrepresentanten tar til orde for en omfattende helsereform på SVs landsmøte som starter i dag.
Marian Hussein er nestlederkandidat og helsepolitisk talsperson i SV. Stortingsrepresentanten tar til orde for en omfattende helsereform på SVs landsmøte som starter i dag. Foto: Ole Berg-Rusten / NTB
Silje Sjursen Skiphamn

– Helseforetaksmodellen har fått oss inn i en bakevje, hvor sykehusene ikke lenger er en velferdstjeneste, men en butikk som skal gå med overskudd for å kunne bygge eller kjøpe medisinsk utstyr, sier Hussein til Altinget.

Fredag starter SVs landsmøte, hvor Hussein er en av kandidatene til å bli nestleder. Til vanlig er hun stortingsrepresentant og helsepolitisk talsperson for SV. En jobb som har vært svært travel den siste tiden.