Dette skjer i uke 21: Full rulle i helsekomiteen

Stortingets helse- og omsorgskomité har en svært travel uke foran seg. Komiteen skal avgi innstilling i 14 saker i løpet av uka, deriblant til folkehelsemeldingen. Helse- og omsorgsminister Ingvild Kjerkol deltar på Verdens helseforsamling i Genève.

Cecilie Myrseth er fraksjonsleder for Ap og 1. nestleder i helse- og omsorgskomiteen på Stortinget. Hun får det travelt denne uka.
Cecilie Myrseth er fraksjonsleder for Ap og 1. nestleder i helse- og omsorgskomiteen på Stortinget. Hun får det travelt denne uka. Foto: Vidar Ruud / NTB
Silje Sjursen Skiphamn

Det nærmer seg sommerferie for Stortinget, men før den tid er det mange saker som skal behandles. Det fører til en travel uke for helsepolitikerne på Stortinget, som skal avgi innstilling i hele 14 saker denne uka. Den viktigste av disse er folkehelsemeldingen, som regjeringen la frem 31. mars. 

Denne uka er det også mange konferanser og seminarer for folk som er interessert i helsepolitikk. Blant temaene man kan bli oppdatert på, er abortloven, eldreomsorgen i de nordiske landene og seniorpersonell i helsevesenet.