Om  
Kirsti Bergstø

Hun vil bli SV-leder

Kirsti Bergstø sier til NRK at hun vil stille til valg som SV-leder.

Kirsti Bergstø har vært nestleder i SV siden 2017. Nå stiller hun seg til disposisjon for å bli leder i partiet. 
Kirsti Bergstø har vært nestleder i SV siden 2017. Nå stiller hun seg til disposisjon for å bli leder i partiet. Foto: Terje Bendiksby / NTB

Lederkampen i SV snevrer seg stadig inn. Fredag meldte nåværende nestleder Kirsti Bergstø til NRK at hun ønsker å stille seg til disposisjon som lederkandidat. 

– Etter mange oppfordringer fra folk over hele landet, og etter en grundig vurdering, har jeg bestemt meg for å stille meg til disposisjon som lederkandidat, sier hun.

Hun ønsker å bygge et «bredt, sterkt og slagkraftig sosialistisk folkeparti».

Kirsti Bergstø er opprinnelig fra Nesseby i Finnmark, men bor nå i Nittedal utenfor Oslo og er innvalgt på Stortinget fra Akershus. Hun har ledet Sosialistisk Ungdom og har også vært statssekretær. 

Etter at Audun Lysbakken tidligere i høst varslet at han ikke ønsker å ta gjenvalg som partileder etter landsmøtet neste vår, har det vært spekulert i særlig tre kandidater som kan overta. 

Torgeir Knag Fylkesnes har nylig varslet i Klassekampen at han trolig ikke er aktuell. Tordag meldte Kari Elisabeth Kaski at hennes livssituasjon gjør dette til et krevende valg. Hun kan være en aktuell kandidat, men har ikke kapasitet til å drive kampanje for seg selv, ettersom hun nylig har født en datter. Hun meldte også i fra om at hun ikke ønsker en kampvotering på et landsmøte, men at hun håper valgkomiteen har gode lytteposter når de skal avgi sin innstilling. 

 

Omtalte personer

Kirsti Bergstø

Partileder i Sosialistisk Venstreparti, stortingsrepresentant for Akershus, medlem, arbeids- og sosialkomiteen, medlem, Stortingets valgkomité
Barnevernspedagogikk (Høgskolen i Finnmark, 2006)

E-postPolitikk har aldri vært viktigere

Få GRATIS nyheter fra Norges første rendyrkede politiske redaksjon

0:000:00