Sylvi Listhaug nekter å svare på spørsmål om kritikkverdig pengebruk

I 2020 fikk Frp med seg Solberg-regjeringen på å øremerke 30 millioner til opprettelsen av Norges første barnehospice i Kristiansand. Nå nekter Frp-leder Sylvi Listhaug å svare på spørsmål om den knusende rapporten om pengebruken til foreningen bak Andreas hus.

11. juni 2020 deltok Sylvi Listhaug på en pressekonferanse i vandrehallen på Stortinget. Frp hadde kommet til enighet med regjeringspartiene om revidert nasjonalbudsjett, og Listhaug hadde fått gjennomslag for å bruke 30 millioner på å bygge opp Andreas hus i Kristiansand.
11. juni 2020 deltok Sylvi Listhaug på en pressekonferanse i vandrehallen på Stortinget. Frp hadde kommet til enighet med regjeringspartiene om revidert nasjonalbudsjett, og Listhaug hadde fått gjennomslag for å bruke 30 millioner på å bygge opp Andreas hus i Kristiansand.Foto: Terje Pedersen / NTB
Silje Sjursen Skiphamn

– Vi kommer til å kreve 30 millioner kroner for å få på plass et tilbud for syke barn, sa Sylvi Listhaug på Dagsrevyen 21. mai 2020.

Fire måneder tidligere hadde Frp gått ut av regjering og nå skulle partiet forhandle om revidert nasjonalbudsjett med sine tidligere regjeringspartnere. Til lokalavisen Fædrelandsvennen sa Listhaug at 30 millioner til etableringen av et barnehospice i Kristiansand, ville være et av Frps hovedkrav i forhandlingene.

Frp fikk fullt gjennomslag. Høyre, KrF og Venstre gikk med på å øremerke 30 millioner til opprettelsen av Norges første barnehospice – mot alle faglige råd. I desember samme år vedtok Stortinget at prosjektet skulle få 30 millioner hvert år i en oppstartsperiode på fem år.

Altinget logoHelse
Ønsker du å lese artikkelen?
Du får politiske nyheter og analyser om helse samt tilgang til løpende debatt på feltet.
Les mer om priser og kjøpsbetingelser her.
0:000:00