Dette skjer i klima- og energipolitikken høsten 2023

Regjeringen legger fram en handlingsplan for energieffektivisering, et forslag til ny lov om marint vern, første generasjon av et naturregnskap, og gjennomfører endringer i klimakvoteloven. Strømprisutvalget, Klimautvalget 2050 og Naturrisikoutvalget leverer sine rapporter. Samtidig er det duket for politisk kamp om mineralutvinning.

Regjeringen tok opprinnelig sikte på å gjøre de første tildelingene av havvind-områder til operatører på norsk sokkel innen utgangen av året. Nå er det utsatt til neste år. De ble lyst ut på en kald båttur i mars, av statsminister Jonas Gahr Støre (Ap) og olje- og energiminister Terje Aasland (Ap).
Regjeringen tok opprinnelig sikte på å gjøre de første tildelingene av havvind-områder til operatører på norsk sokkel innen utgangen av året. Nå er det utsatt til neste år. De ble lyst ut på en kald båttur i mars, av statsminister Jonas Gahr Støre (Ap) og olje- og energiminister Terje Aasland (Ap).Foto: Heiko Junge / NTB
Elisabeth Bergskaug

Den politiske høsten åpner for alvor med Arendalsuka i uke 33. Kommune- og fylkestingsvalget avholdes 11. september. Stortinget trer sammen og konstitueres 2. oktober, med høytidelig åpning 3. oktober. Statsbudsjettet for 2024 skal etter planen legges fram fredag 6. oktober. 

Her får du en oversikt over det som skjer i klima-, energi- og naturpolitikken høsten 2023.

Noe du savner? Send en e-post til eb@altinget.no med tips.

Altinget logoKlima og Energi
Ønsker du å lese artikkelen?
Du får politiske nyheter og analyser om klima og energi samt tilgang til løpende debatt på feltet.
Les mer om priser og kjøpsbetingelser her.
0:000:00