Om  
Bernard Looney

BP-sjefen går av på dagen

Tirsdags kveld meldte det britiske oljeselskapet BP p.l.c. at administrerende direktør Bernard Looney går av med øyeblikkelig virkning.

Bernard Looney går av som administrerende direktør med øyeblikket virkning.
Bernard Looney går av som administrerende direktør med øyeblikket virkning.Foto: AP Photo / Matt Dunham
Nora Didriksen

Bernard Looney går av som administrerende direktør for BP med umiddelbar virkning. Det melder oljeselskapet i en pressemelding, blant annet omtalt av NTB.

I fjor mottok ledelsen i BP påstander fra en anonym kilde om at Looney skal ha inngått i nære og personlige forhold med sine kolleger. Saken er under granskning.

Ifølge BP har Looney nylig innrømmet et lite antall tidligere forhold til kollegaer før han ble administrerende direktør.

– Ytterligere påstander av lignende art ble mottatt nylig, og selskapet begynte umiddelbart å etterforske disse. Looney har i dag informert selskapet om at han ikke var fullstendig transparent i sine tidligere innrømmelser, opplyser BP tirsdag.

− Selskapet har sterke verdier, og styret forventer at alle i selskapet oppfører seg i samsvar med disse verdiene. Spesielt forventes alle ledere å opptre som rollemodeller, og å utøve god dømmekraft på en slik måte som tjener andres tillit, uttalte en talsperson for BP til BBC.

Looney har jobbet i BP siden 1991, og har vært oljeselskapets administrerende direktør siden 2020. 

BPs finanssjef Murray Michael Auchincloss går inn som fungerende administrerende direktør.

Omtalte personer

Bernard Looney

Mastergrad i ledelse (Standford Graduate School of Business), electrical engineering (University College Dublin)

E-postPolitikk har aldri vært viktigere

Få GRATIS nyheter fra Norges første rendyrkede politiske redaksjon

0:000:00