Om  
Martha Rubiano Skretteberg

Fratrer generalsekretær-posten for å jobbe med regnskog

Martha Rubiano Skretteberg slutter som generalsekretær i Caritas Norge. Nå skal hun jobbe med regnskog og klima det globale Caritas-nettverket.

Martha Rubiano Skretteberg har sagt opp stillingen som generalsekretær i Caritas Norge.
Martha Rubiano Skretteberg har sagt opp stillingen som generalsekretær i Caritas Norge.Foto: Håkon Mosvold Larsen/NTB
Ingrid Skovdahl

Etter å ha jobbet som generalsekretær i norske Caritas siden 2011 – med unntak av ett års opphold i Justisdepartementet – har Martha Rubiano Skretteberg besluttet å fratre stillingen med virkning 1. desember.

Dette gjør hun for å jobbe globalt med bevaring av regnskogen, klima og migrasjon gjennom det internasjonale Caritas-nettverket. 

– Jeg ser frem til å ta fått på en ny jobb i Caritas internasjonale nettverk, og arbeide globalt med bevaring av regnskogen, klima og migrasjon. Dette er noen av vår tids største utfordringer, sier Skretteberg i en pressemelding.

– Som eneste kvinne med innvandrerbakgrunn har det vært spennende å lede en bistandsorganisasjon i Norge, og kunne fremme stemmene fra det globale Sør. Jeg er stolt av å ha bidratt til å løfte likestillingsspørsmål globalt. Gjennom lokal forankring og tilstedeværelse i hele verden har Caritas en unik evne til å svare på sosiale utfordringer, fortsetter hun.

Vemodig avgjørelse

Styreleder Stian Berger Røsland mener avgjørelsen er vemodig, samtidig som han også er takknemlig for Skrettebergs mangeårige arbeidsinnsats. 

– Styret og hele organisasjonen er dypt takknemlig for innsatsen Martha har nedlagt i organisasjonen gjennom mange år, og de resultatene vi høster av hennes enestående innsats. Caritas er i dag en av de seks store humanitære organisasjonene og en landsdekkende, ledende aktør på integreringsfeltet i Norge, sier Røsland i pressemeldingen.

Fra og med 1. desember vil Caritas' økonomisjef Dag Albert Bårnes tre inn som fungerende generalsekretær, inntil en ny person blir ansatt. Ansettelsesprosessen er allerede igangsatt, opplyser organisasjonen.

Omtalte personer

Martha Rubiano Skretteberg

Avtroppende generalsekretær, Caritas Norge

E-postPolitikk har aldri vært viktigere

Få GRATIS nyheter fra Norges første rendyrkede politiske redaksjon

0:000:00