Om  
Christina Guldstad

Altinget styrker redaksjonen med ny nisjeredaktør

Christina Guldstad blir ny nisjeredaktør i Altinget. Hun er allerede på plass i redaksjonen og starter arbeidet med å utvikle en ny fagpolitisk nisjeavis.

Christina Guldstad blir ny nisjeredaktør i Altinget. Hun starter umiddelbart med å utrede nye fagpolitiske nisjeaviser. Her sammen med sjefredaktør Veslemøy Østrem i Altingets lokaler i Akersgata. 
Christina Guldstad blir ny nisjeredaktør i Altinget. Hun starter umiddelbart med å utrede nye fagpolitiske nisjeaviser. Her sammen med sjefredaktør Veslemøy Østrem i Altingets lokaler i Akersgata.  Foto: Ada Strømme Hoff

Christina Guldstad har mange års erfaring fra politisk journalistikk både lokalt, nasjonalt og i fagpressen. Hun har jobbet både for Stavanger Aftenblad, Vårt Land, Aftenposten, Avisa Nordland, Finnmarken og for fagtidsskriftet Ingeniørens stemme der hun var redaktør (tidligere med etternavnet Gulbrandsen). Hun kommer nå fra rollen som finansjournalist i FinansWatch der hun har vært med siden oppstarten.

– Jeg er glad for å få med en så innovativ og dyktig ressurs som Christina Guldstad. Altinget er inne i en ekspansiv fase og skal utvide vårt redaksjonelle fokus til nye politikkområder. Vi ser et behov for flere politiske journalister som kan følge ett felt over tid, sier sjefredaktør Veslemøy Østrem.

– Jeg er utrolig glad for å være på plass hos Altinget. Politikk er alt, og det er helt nødvendig med journalistikk som ser på betydningen og konsekvensene av politiske beslutninger eller mangel på sådan. Dette er definitivt drømmejobben for meg som hele karrieren har vært opptatt av den politiske journalistikken, sier Guldstad og legger til:

– Jeg er takknemlig og privilegert som får arbeide sammen med så dyktige og fine kollegaer som hver dag gir leserne troverdig og opplysende politisk journalistikk innen relevante nisjer.

Starter en sjette nisjeavis

Altinget ble etablert i Danmark i 2000, i Sverige i 2011 og høsten 2022 sto Norge for tur. Som Norges første rendyrkede politiske nettavis er målet å dekke politikk fra et faktabasert ståsted. Altinget er partipolitisk uavhengig. Fra oktober 2022 åpnet Altinget fem fagpolitiske nisjeaviser, Altinget Løvebakken, Altinget Energi og Klima, Altinget EU/EØS, Altinget Arbeidsliv og Altinget Helse.

Nå pågår arbeidet med å starte opp en sjette nisje.

– Det at vi nå kan vokse videre og utvide dekningen til enda flere viktige politikkområder, viser at det er behov for en aktør som Altinget. Responsen har vært over all forventning. Og når også dyktige medarbeidere som Christina har valgt å bli med på dette byggeprosjektet, er jeg trygg på at vi vil nå nye milepæler i 2023, sier Østrem.

Omtalte personer

Christina Guldstad

Nisjeredaktør i Altinget

    E-post Politikk har aldri vært viktigere

    Få GRATIS nyheter fra Norges første rendyrkede politiske redaksjon