Om  
Espen Løkeland-Stai

Han er SVs nye kommunikasjonssjef

Etter drøyt fem måneder med leting har SV nå avgjort hvem som skal ta over stillingen som kommunikasjonssjef etter Siri Gjørtz: Espen Løkeland-Stai, Khronos Brussel-korrespondent.

Foto: Thor Brødreskift/Khrono
Ingrid Skovdahl

Siri Gjørtz, SVs kommunikasjonssjef siden 2014, kunngjorde i juli at hun hadde bestemt seg for å slutte.

Mens Gjørtz gikk videre til Statnett, og Martin Grüner Larsen tiltrådte som fungerende kommunikasjonssjef, begynte letingen etter partiets nye kommunikasjonssjef.

Fem måneder senere står det nå klart at SVs nye kommunikasjonssjef heter Espen Løkeland-Stai. Det opplyser partiet i en pressemelding mandag.

– Jeg gleder meg til å ta fatt på en spennende jobb helt sentralt i norsk politikk. SV er i en unik posisjon opp mot både regjeringa og Stortinget, så dette kunne jeg jo ikke takke nei til, sier Løkeland-Stai i pressemeldingen. 

Lang fartstid i media

Den nye kommunikasjonssjefen har siden 2019 jobbet som korrespondent i Brussel for Khrono. Før dette har han vært nyhetsredaktør i Dagsavisen, og nyhetssjef og utenriksredaktør i Klassekampen.

Sekretariatsleder i SVs stortingsgruppe, Christian Samuelsen, er fornøyd med rekrutteringen:

– Jeg er utrolig glad for å ha fått med Espen på laget i SV. Han er en god leder, har medieteft og er ikke minst en utrolig hyggelig fyr, så dette blir fint, sier Samuelsen i pressemeldingen.

Espen Løkeland-Stai tiltrer den nye stillingen på nyåret, men det er foreløpig ikke fastslått nøyaktig hvilken dato. 

Les også

Omtalte personer

Espen Løkeland-Stai

Kommunikasjonssjef, SV

E-postPolitikk har aldri vært viktigere

Få GRATIS nyheter fra Norges første rendyrkede politiske redaksjon

0:000:00