Om  
Cecilie Dahl-Jørgensen Pind
Knut Tønnes Steenersen

Hun blir ny ordfører i Nordre Follo

Nordre Follo kommune får en ny politisk ledelse, der flertallet utgjøres av Høyre, Fremskrittspartiet, Pensjonistpartiet og Senterpartiet. Ordførerposten går til Høyres kandidat Cecilie Dahl-Jørgensen Pind.

Den nye politiske ledelsen i Nordre Follo kommune konstitueres 10. oktober. Fra venstre: Kjell Johansen (Pensjonistpartiet), kommende ordfører Cecilie Dahl-Jørgensen Pind (Høyre), kommende varaordfører Knut Tønnes Steenersen (Fremskrittspartiet) og Paal Alexander Sjøvall (Senterpartiet).
Den nye politiske ledelsen i Nordre Follo kommune konstitueres 10. oktober. Fra venstre: Kjell Johansen (Pensjonistpartiet), kommende ordfører Cecilie Dahl-Jørgensen Pind (Høyre), kommende varaordfører Knut Tønnes Steenersen (Fremskrittspartiet) og Paal Alexander Sjøvall (Senterpartiet).Foto: Fremskrittspartiet
Ingrid Skovdahl

Høyre, Fremskrittspartiet, Pensjonistpartiet og Senterpartiet har klart å samle flertall i Nordre Follo kommune. 10. oktober velges den nye politiske ledelsen, og partiet vil i løpet av kort tid presentere en politisk samarbeidsavtale, opplyser partiene i en felles pressemelding torsdag.

Partiene har også blitt enige om å stemme for Høyres Cecilie Dahl-Jørgensen Pind som ordfører, og Knut Tønnes Steenersen fra Frp som varaordfører.

– Vi har hatt gode og konstruktive forhandlinger, og det ble tidlig klart at dagens opposisjon med Høyre, Frp og Pensjonistpartiet ønsket å videreføre samarbeidet i posisjon. Vi synes det er veldig gledelig at også Senterpartiet har valgt å bli med, sier kommende ordfører Cecilie Dahl-Jørgensen Pind.

– Jeg ser for meg et godt samarbeid mellom oss fire partier, og vår ambisjon er også å kunne trekke inn andre partier i saker der det er naturlig, fortsetter hun.

Partiene skal nå utarbeide den politiske samarbeidsavtalen, og det blir lagt vekt på at de alle fire skal få gjennomslag for sin politikk, skriver partiene i den felles pressemeldingen.

– Så langt kan vi fortelle at det ikke blir eiendomsskatt i vår kommune, samt at vi er enige om å jobbe for at Nordre Follo skal bli en JA-kommune hvor det skal være godt å bo, uansett hvor man er i livet, sier den kommende ordføreren. 

Les også

Omtalte personer

Cecilie Dahl-Jørgensen Pind

Påtroppende ordfører (H), Nordre Follo kommune
cand. jur. (Universitetet i Bergen, 2002)

Knut Tønnes Steenersen

Påtroppende varaordfører (Frp), Nordre Follo kommune, daglig leder, Kurer Media
bachelor i prosjektledelse (Handelshøyskolen BI, 2007), journalist, (Norsk Journalisthøyskole, 1996)

E-postPolitikk har aldri vært viktigere

Få GRATIS nyheter fra Norges første rendyrkede politiske redaksjon

0:000:00