Om  
Raymond Johansen
Eirik Lae Solberg

Oslo vil ha borgerlig maktskifte – med Ap-Raymond i spissen

Oslo-innbyggerne ønsker at Raymond Johansen (Ap) skal fortsette som byrådsleder. Samtidig er Oslo Høyre dobbelt så store som Arbeiderpartiet i Oslo, viser en fersk meningsmåling fra NRK og Norstat.

Raymond Johansen (Ap) har vært byrådsleder i åtte år – men Oslo-innbyggerne har likevel ikke fått nok, skal man tro den siste byrådsledermålingen fra NRK og Norstat.
Raymond Johansen (Ap) har vært byrådsleder i åtte år – men Oslo-innbyggerne har likevel ikke fått nok, skal man tro den siste byrådsledermålingen fra NRK og Norstat. Foto: Stian Lysberg Solum/NTB
Ingrid Skovdahl

NRK og Norstat har spurt innbyggerne i Oslo hvem de vil ha som byrådsleder etter valget i høst.

Den som gjør det klart best på målingen, er den sittende byrådslederen Raymond Johansen (Ap). 32 prosent av deltakerne i undersøkelsen ønsker at han skal fortsette på posten. Bare 17 prosent svarer at de vil bytte ut Johansen med Høyres kandidat Eirik Lae Solberg. 

– Det er hyggelig å være godt likt, men til syvende og sist er det partiene og vår politikk folk skal stemme på, sier Raymond Johansen i et intervju med NRK.

– Men det er en hyggelig liten oppmuntring. Jeg skal søren meg gi full guffe, for dette kommer til å bli beinhardt, fortsetter han og sikter til partiets oppslutning på de siste meningsmålingene, der Høyre gjør det betraktelig bedre.

I NRKs siste partimåling fra 16. mai, lå Arbeiderpartiet i Oslo nede på 15,7 prosent. Høyre har på sin side vokst med 9,2 prosentpoeng, og ligger nå oppe på 34,6 prosent. 

– Det er veldig hyggelig, kommenterte Høyres førstekandidat Eirik Lae Solberg til NRK da målingen ble presentert.

Bare 17 prosent av Oslos innbyggere sier at de vil ha Eirik Lae Solberg (H) som ny byrådsleder etter valget i høst. Solberg tar det på sin side med ro, og velger å fokusere på partiets oppslutning. 
Bare 17 prosent av Oslos innbyggere sier at de vil ha Eirik Lae Solberg (H) som ny byrådsleder etter valget i høst. Solberg tar det på sin side med ro, og velger å fokusere på partiets oppslutning.  Foto: Gorm Kallestad/NTB

Når det gjelder den svake oppslutningen om Solberg i byrådsledermålingen, er det mye som tyder på at Oslo-folk flest ikke vet hvem han er, skriver NRK. Solberg tar det på sin side med ro, og velger å først og fremst fokusere på den positive partimålingen.

– Jeg tror vi først og fremst skal se på partienes oppslutning. Og så gjør jeg det litt bedre enn det jeg har sett på andre tilsvarende målinger. Det syns jeg er hyggelig, sier han.

Omtalte personer

Raymond Johansen

Byrådsleder (Ap), Oslo kommune
Rørlegger (Sogn Videregående skole, Oslo, 1983)

Eirik Lae Solberg

Byrådslederkandidat i Oslo (Høyre)

E-post Politikk har aldri vært viktigere

Få GRATIS nyheter fra Norges første rendyrkede politiske redaksjon