Rapport om gunstige permitteringsregler utsatt

Utvalget som ser på særreglene for permitteringer i fiskeindustrien er forsinket med sin rapport. Der andre arbeidsgivere må betale lønn til de ansatte de første 15 dagene av permitteringen, har fiskeindustrien sluppet dette. Der har så langt staten betalt for permittering fra første dag.

Arbeids-
og inkluderingsminister Marte Mjøs Persen (Ap) trekker frem at stadig mer oppdrettsfisk
i fiskeindustrien gjør det riktig å se på om særreglene kan begrenses til villfisk.
Bildet er fra laksemerder i Møre og Romsdal.
Arbeids- og inkluderingsminister Marte Mjøs Persen (Ap) trekker frem at stadig mer oppdrettsfisk i fiskeindustrien gjør det riktig å se på om særreglene kan begrenses til villfisk. Bildet er fra laksemerder i Møre og Romsdal.Foto: Paul Kleiven / NTB
Christina Guldstad

Arbeids- og inkluderingsminister Marte Mjøs Persen (Ap) satte ned et arbeidsutvalg i februar i år som skulle se på de «spesielt gunstige» permitteringsreglene og levere sin rapport innen 1. juni. 

– Arbeidsgruppen har bedt om noe mer tid. Det har de fått, sier statssekretær Maria S. Walberg i Arbeids- og inkluderingsdepartementet til Altinget.

– Vi ønsker en gjennomgang blant annet for å se på om særreglene for fiskeindustrien kan begrenses til den delen av næringen som baserer sin aktivitet på villfisk, legger hun til.

Altinget logoArbeidsliv
Ønsker du å lese artikkelen?
Du får politiske nyheter og analyser om arbeidsliv samt tilgang til løpende debatt på feltet.
Les mer om priser og kjøpsbetingelser her.
0:000:00