Dette skjer i EU denne uken: Nytt europeisk svar på USAs grønne pengeregn

Denne uken velter det inn nye utspill om alt fra organisering av det europeiske kraftmarkedet til innstramming av grensekontroller. Sentralt står EUs svar på amerikanernes milliardstøtte til grønne industrier, som er ment å være en hjelpende hånd for europeisk bærekraftig industri i internasjonal grønn konkurranse.

Forrige uke var EU-kommisjonens president Ursula von der Leyen på besøk hos den amerikanske presidenten Joe Biden, for å diskutere den grønne støttepakken som kan lokke europeiske selskaper til USA. Denne uken kommer det europeiske svaret.
Forrige uke var EU-kommisjonens president Ursula von der Leyen på besøk hos den amerikanske presidenten Joe Biden, for å diskutere den grønne støttepakken som kan lokke europeiske selskaper til USA. Denne uken kommer det europeiske svaret. Foto: AP Photo/Andrew Harnik
Rikke Albrechtsen

Mandag møttes de europeiske sosial- og sysselsetningsministrene i Brussel for å snakke om hvordan krigen i Ukraina har påvirket jobbsituasjonen og de sosiale forholdene i EU. De fokuserte spesielt på integreringen av de rundt fire millioner ukrainske flyktningene på de europeiske arbeidsmarkedene, og på krigens innvirkning på barn.

Eurolandenes finansministre avholdt også sin månedlige sammenkomst i byen. De snakket blant annet om situasjonen for den europeiske økonomien.

Tirsdag møtes alle finansministrene. De har blant annet unionens felles økonomiske spilleregler på programmet, som dikterer rammene for landenes nasjonale budsjetter. De skal også snakke om hvordan de ligger an med å bruke penger fra EUs store gjenopprettingsfond med særlig fokus på grønn omstilling.