EU forbereder seg på å forsyne Ukraina med fryste russiske midler

Europeiske statsledere støtter opp om de kontroversielle planene om å overføre inntekter fra fryste russiske midler til Ukrainas forsvar. Samtidig øker presset for at unionen skal finansiere europeisk våpenproduksjon med felles lån.

Ukrainas statsminister Denys Sjmyhal (t.v.) kom til Brussel for å delta på EU-toppmøtet torsdag. Presidenten i Det europeiske råd, Charles Michel (t.h.), mener det nå er prinsipiell enighet blant de 27 medlemslandene om å overføre avkastningen fra fryste russiske midler til Ukraina.
Ukrainas statsminister Denys Sjmyhal (t.v.) kom til Brussel for å delta på EU-toppmøtet torsdag. Presidenten i Det europeiske råd, Charles Michel (t.h.), mener det nå er prinsipiell enighet blant de 27 medlemslandene om å overføre avkastningen fra fryste russiske midler til Ukraina.Foto: Reuters/Yves Herman
Rikke AlbrechtsenThomas Lauritzen

BRUSSEL: Milliarder i renteinntekter og andre typer avkastning fra fryste russiske midler i Europa kan snart være på vei til Ukraina, sier EU-institusjonenes sjefer i forbindelse med toppmøtet i Brussel.

Altinget logoEU/EØS
Ønsker du å lese artikkelen?
Du får politiske nyheter og analyser om EU/EØS samt tilgang til løpende debatt på feltet.
Les mer om priser og kjøpsbetingelser her
0:000:00