IKT-Norge om digitaliseringsstrategien: – Vi bør legge oss tett på EU

– Norge bør i ny digitaliseringsstrategi legge seg nærmest mulig EU, og raskest mulig, slik at vi blir en del av det europeiske markedet, mener IKT-Norges administrerende direktør. Han etterlyser også en større satsing på IKT-kompetanse. Å sakke akterut på digitalisering vil ha både sikkerhetsaspekter og betydning for norsk konkurranseevne. 

Øyvind Husby, administrerende direktør i IKT-Norge, ønsker seg en ny digitaliseringsstrategi som peker langt frem i tid og kommer nye utfordringer i møte. 
Øyvind Husby, administrerende direktør i IKT-Norge, ønsker seg en ny digitaliseringsstrategi som peker langt frem i tid og kommer nye utfordringer i møte. Foto: Veslemøy Vråskar
Christina Kullmann Five

Eldrebølge, klimakrise, cyberangrep. Utfordringene står i kø for de neste tiårene. Rask og god digitalisering kan hjelpe oss med å løse vanskelige problemer, og sikre våre sårbarheter. Men hvordan skal vi gripe det hele an?

Forrige uke gjennomførte Kommunal- og distriktsdepartementet i samarbeid med IKT Norge det første innspillsmøte i rekken av flere, for å gi regjeringen  et kunnskapsgrunnlag til regjeringens digitaliseringsstrategi. Strategien skal ferdigstilles før sommeren 2024.

Øyvind Husby er IKT-Norges administrerende direktør. Bransjeforeningen representerer 300 medlemsbedrifter.

Altinget logoEU/EØS
Ønsker du å lese artikkelen?
Du får politiske nyheter og analyser om EU/EØS samt tilgang til løpende debatt på feltet.
Les mer om priser og kjøpsbetingelser her.
0:000:00