Dette skjer på forsvars- og sikkerhetsfeltet i uke 49: Debatt om Ukrainas fremtid og Forsvarets sjømaktskonferanse

Her får du oversikt over uken. Det blir travelt med flere aktuelle saker på Stortinget, fredsprisarrangementer og nordområdeseminar. I tillegg til mye annet som er relevant for den forsvars- og sikkerhetsinteresserte.

Hamidreza Mohammadi er lillebroren&nbsp;til årets fredsprisvinner Narges Mohammadi (mobilbildet).&nbsp;Han sier&nbsp;fredsprisen er en viktig påminnelse til andre aktivister i Iran om at verden følger med på arbeidet de gjør. Hamidreza mohammadi lever selv i eksil i Oslo som følge av sitt engasjement med organisasjonen Forsvarere av menneskerettigheter (DHRC).<br>
Hamidreza Mohammadi er lillebroren til årets fredsprisvinner Narges Mohammadi (mobilbildet). Han sier fredsprisen er en viktig påminnelse til andre aktivister i Iran om at verden følger med på arbeidet de gjør. Hamidreza mohammadi lever selv i eksil i Oslo som følge av sitt engasjement med organisasjonen Forsvarere av menneskerettigheter (DHRC).
Foto: Javad Parsa / NTB
Christina Guldstad

Tirsdag 5. desember

  • Budsjettbehandling på Stortinget fra 5. desember til 15. desember
  • Oslo Peace Days begynner 5. Desember med utdelingen av Universitetet i Oslos menneskerettighetspris. Oslo Peace Days er et samarbeid mellom Oslo kommune, Nobels Fredssenter, Det Norske Nobelinstitutt, PRIO og Universitetet i Oslo. Hele uken vil det være ulike arrangementer, foredrag og samtaler om menneskerettigheter, frihet og demokrati.
  • Seminar: Vold mot kvinner i Iran og globalt. Seminaret feirer Nobels fredspris til Narges Mohammadi gjennom å belyse vold mot kvinner og kvinners sårbarhet fra et helseperspektiv. Arrangementet er en del av Oslo Peace Days og pågår på Domus Bibliotheca i Oslo fra 11:00 til 13:00.
  • Universitetet i Oslos menneskerettighetspris 2023 deles ut til programleder Ingrid Gjessing Linhave, dirigent Kim Wigaard og Demenskoret. Utdelingen skjer i universitetets aula i Oslo klokken 17:00.
  • Det arrangeres debattmøte klokken 19:00 på Litteraturhuset i Oslo. Møtet skal markere at det er 20 år siden makt- og demokratiutredningen kom. Da den kom var konklusjonen at det norske folkestyret var i forvitring snarere enn omforming. Valgforsker Anders Todal Jenssen skal holde foredrag og det er Norsk sosiologisk tidsskrift som er arrangør.
  • Utenriksminister Espen Barth Eide (Ap) og utviklingsminister Anne Beathe Tvinnereim (Sp) er deltagere på årets klimatoppmøte i Dubai, De forente arabiske emirater.

Altinget logoForsvar
Ønsker du å lese artikkelen?
Du får politiske nyheter og analyser om forsvar samt tilgang til løpende debatt på feltet.
Les mer om priser og kjøpsbetingelser her
0:000:00