Dette skjer på Nordisk råds 75. sesjon i Oslo denne uken

30. oktober til 2. november er det duket for Nordisk råds 75. sesjon. Stortinget i Oslo tar imot de nordiske parlamentarikerne og ministrene, som i løpet av sesjonen skal debattere, vedta politikk og budsjett – og et feire søskenskapet med høytidelige tilstelninger og prisutdeling.

Mandag går Nordisk råds 75. sesjon av stabelen – men hva er det egentlig som foregår under det fire dager lange Norden-møtet? Er det bare kos og hygge med søskenflokken, eller skjer det faktisk noe av politisk relevans? Bildet av statsminister Jonas Gahr Støre og Danmarks statsminister Mette Frederiksen er tatt i forbindelse med Nordisk råds 73. sesjon i København i 2021.
Mandag går Nordisk råds 75. sesjon av stabelen – men hva er det egentlig som foregår under det fire dager lange Norden-møtet? Er det bare kos og hygge med søskenflokken, eller skjer det faktisk noe av politisk relevans? Bildet av statsminister Jonas Gahr Støre og Danmarks statsminister Mette Frederiksen er tatt i forbindelse med Nordisk råds 73. sesjon i København i 2021.Foto: Mads Claus Rasmussen / Ritzau Scanpix / NTB
0:000:00