Om  
Lars Christian Aamodt

Har hatt sin første dag som interimsdirektør for NSM

Generalmajor (p) Lars Christian Aamodt lukket konsulentdøren sin i romjulen og tiltrådte som direktør i NSM tirsdag. I første omgang for seks måneder. – Vil skape et godt fundament å bygge videre på, sier Aamodt. 

Generalmajor (p) Lars Christian Aamodt skal lede NSM de neste seks månedene.  
 
Generalmajor (p) Lars Christian Aamodt skal lede NSM de neste seks månedene.    Foto: NSM

Generalmajor (p) Lars Christian Aamodt ble midlertidig beskikket i statsråd 20. desember som som direktør for Nasjonal sikkerhetsmyndighet for en periode på seks måneder. Han tiltrådte stillingen tirsdag morgen, med en introduksjonssamtale i justisdepartementet. 

– Jeg ser fram til denne perioden og til å bidra til NSMs evne til å levere på sitt svært viktige samfunnsoppdrag. Samtidig skal jeg sørge for at det eksterne utvalget får den informasjonen de trenger til å gjøre sine vurderinger og anbefale tiltak. Jeg ønsker også å bruke denne perioden til å sørge for at NSM har et godt fundament å bygge videre på i en sikkerhetspolitisk krevende tid, sa Aamodt da nyheten om hans direktørperiode ble kjent like før jul. 

Aamodt er utdannet flyger og har blant annet vært sjef for 338 jagerflyskvadronen og sjef for Operasjonsgruppen ved Ørland hovedflystasjon. Han har vært norsk nasjonal styrkesjef i Afghanistan. Frem til i høst ledet han Forsvarets logistikkorganisasjon. Deretter hadde han noen måneder i KPMG før han nå hentes til NSM etter låneskandalen som ble avdekket i fjor høst. 

– Vi ser også fram til å støtte ham i arbeidet med å legge et robust grunnlagt for en ny fast direktør for NSM, sa fungerende direktør Helge Rager Furuseth da nyheten om Aamodts lederrolle ble kjent. 

Han blir sittende i seks måneder, og skal blant annet bistå granskingsutvalget som er nedsatt, til å få et helhetlig bilde av praksis og rutiner rundt låneavtalen som kostet i desember kostet Sofie Nystrøm jobben. Hun gikk av med umiddelbar virkning fredag 8. desember. Rapporten om låneavtalen vil være klar 1. mars 202

Omtalte personer

Lars Christian Aamodt

Interimdirektør, Nasjonal Sikkerhetsmyndighet (NSM)
Master of Science, Security and Resource Strategy & Supply Chain Management (National Defence University / Eisenhower School, 2014)

E-postPolitikk har aldri vært viktigere

Få GRATIS nyheter fra Norges første rendyrkede politiske redaksjon

0:000:00