Om  
Harald Solberg

Harald Solberg blir ny administrerende direktør i Norsk Industri

Rederi-topp blir industri-topp.

Harald Solberg tar over som administrerende direktør i Norsk Industri etter Stein Lier-Hansen.
Harald Solberg tar over som administrerende direktør i Norsk Industri etter Stein Lier-Hansen.Foto: Kilian Munch / Norges Rederiforbund
Jakob Bjørnøy

Torsdag ble det klart at Harald Solberg (47) blir ny administrerende direktør i Norsk industri etter Stein Lier-Hansen som gikk av i desember i fjor. Solberg leder i dag Rederiforbundet, og etter en seks måneders oppsigelsestid er han på plass i NHOs største landsforening.

– Det er en veldig spennende rolle som jeg gleder meg til å ta fatt på. Norsk industri spiller en nøkkelrolle i alle sentrale områder av samfunnet vårt, både når det gjelder lønnsdannelsen og de store politiske prioriteringene, sier Solberg til Altinget.

Han venter med de store programerklæringene til han er på plass i industrilederstolen, forteller han, men nevner at det blir viktig å legge til rette for verdiskapning, skape arbeidsplasser, bidra til å kutte utslipp og sikre grønn omstilling i norsk industri.

– I tillegg spiller Norsk industri en helt sentral rolle i lønnsdannelsen gjennom frontfaget. Det er en viktig rolle å opprettholde frontfagsmodellen i arbeidslivet.

Solberg har før vært vara for Vestfold KrF på Stortinget, rådgiver ved Statsministerens kontor, statssekretær i Finansdepartementet, viseadministrerende direktør i Mentor Media og administrerende direktør i Dagsavisen.

I 2011 gikk han til Rederiforbundet som direktør for næringspolitikk og kommunikasjon, ledet sekretariatet ved Det kongelige hoff fra 2016 til 2017, før han ble administrerende direktør Rederiforbundet i januar 2018.

– Totalt sett tror jeg at jeg har en bred samfunnsforståelse som blir nyttig i jobben.

Det er med tungt hjerte han om seks måneder forlater Rederiforbundet.

– Jeg er veldig stolt over det arbeidet Rederiforbundet har gjort de siste årene når det gjelder å sette grønn skipsfart, digitalisering og økt mangfold i næringen på dagsordenen, sier Solberg. 

Omtalte personer

Harald Solberg

Administrerende direktør, Norsk Industri
Cand. mag., Statsvitenskap (Universitet i Oslo)

E-postPolitikk har aldri vært viktigere

Få GRATIS nyheter fra Norges første rendyrkede politiske redaksjon

0:000:00