Oppkjøringen til COP28 er i gang: Her er tre ting du bør vite

Tirsdag ble det første møtet som skal legge til rette for FNs klimatoppmøte i november avsluttet. Representanter fra mer enn 40 land var samlet i København for å snakke om hvordan man skal komme seg videre. De snakket både om klimafinansiering og tap- og skadefondet.

Egypts COP-president Sameh Shoukry, Danmarks utviklingsminister Dan Jørgensen og Simon Stiell, administrerende direktør i FNs klimasekretariat, under en pressekonferanse i København tidligere denne uken.
Egypts COP-president Sameh Shoukry, Danmarks utviklingsminister Dan Jørgensen og Simon Stiell, administrerende direktør i FNs klimasekretariat, under en pressekonferanse i København tidligere denne uken. Foto: Liselotte Sabroe/Ritzau Scanpix via AP/NTB
Christina Houlind

Mandag og tirsdag var ministre og toppforhandlere fra mer enn 40 land samlet til et klimamøte i København i regi av Danmarks utviklingsminister Dan Jørgensen.

Her plukket de opp resultatene fra FNs siste klimatoppmøte i Egypt og markerte starten på prosessen frem mot forhandlingene på neste klimatoppmøte, COP28 i Dubai.

Møtet kom i kjølvannet av mandagens synteserapport fra FNs klimapanel, som blant annet konkluderte med at konsekvensene av klimaendringene er større enn ventet, og tiden er i ferd med å renne ut for 1,5-gradersmålet.