AFP-opprørerne i Fellesforbundet vant over både forbundsledelsen og LO

Det var ikke vanskelig å skjønne hvilken vei stemningen gikk på årets landsmøte i Fellesforbundet. Kompromisset som ledelsen prøvde å manøvrere gjennom, hadde ikke en sjanse i møte med opprørerne som satte fyr på landsmøtesalen.

Industrirepresentanten Steffen Høiland fra Sauda, som på tirsdag også ble valgt inn i Fellesforbundets ledelse, satt salen i fyr med sine skarpe innlegg mot å reformere AFP.
Industrirepresentanten Steffen Høiland fra Sauda, som på tirsdag også ble valgt inn i Fellesforbundets ledelse, satt salen i fyr med sine skarpe innlegg mot å reformere AFP.Foto: Skjermdump fra Fellesforbundets landsmøte
Hans Andreas Starheim

– Når dere vedtar mindretallsinnstillingen, kjære landsmøte, så reiser vi oss og klapper så det høres opp i overetasjen, så Peggy vet hva vi har gjort med pensjonen hennes, nærmest brølte den nyvalgte forbundssekretæren Steffen Høiland ut over landsmøtesalen.

Og slik ble det. Da mindretallsinnstillingen, som sier klart nei til å fremforhandle en reformert AFP-ordning sammen med NHO, ble nedstemt med knusende 323 mot 149 stemmer – da reiste store deler av landsmøtet på Folkets Hus seg, og klappet så det ristet i hele LO-bygningen.

{{toplink}}
Altinget logoArbeidsliv
Ønsker du å lese artikkelen?
Du får politiske nyheter og analyser om arbeidsliv samt tilgang til løpende debatt på feltet.
Les mer om priser og kjøpsbetingelser her.
Les også

0:000:00