Om  
Lene Westgaard-Halle

Tar ikke gjenvalg i 2025

Høyres Lene Westgaard-Halle ønsker ikke en ny periode på Stortinget etter valget i 2025. − Viktig for egen del å ikke «gro fast» der, skriver stortingsrepresentanten.

Høyres Lene Westgaard-Halle under stortingets spørretime.
Høyres Lene Westgaard-Halle under stortingets spørretime.Foto: Ole Berg-Rusten / NTB
Nora Didriksen

Høyres landbrukspolitiske talsperson, Lene Westgaard-Halle meddeler at hun i dag har takket nei til gjenvalg til Stortinget i 2025. 

«Stortinget har vært «jobben» i mange år, og det er viktig for egen del å ikke «gro fast» der, selv om det denne gangen kanskje hadde vært det mest behagelige valget» skriver hun i et Facebook-innlegg.

Westgaard-Halle har sittet som stortingsrepresentant for Høyre siden 2017. I sin første stortingsperiode satt hun i energi- og miljøkomiteen. I dag sitter hun som medlem i næringskomiteen og valgkomiteen, samt som medlem av Stortingets delegasjon til Nordisk råd.

Hun hadde allerede lang politisk erfaring før hun ble valgt inn for å representere Vestfold på Stortinget. I 2003 ble hun valgt til leder av Unge Høyre Buskerud, samtidig som hun ble valgt inn som representant i kommunestyret i Drammen. Her satt hun i to perioder frem til hun ble valgt inn i kommunestyret i Larvik der hun satt fra 2011 til  2015. Fra 2010 frem til 2014 arbeidet hun også som politisk rådgiver for Høyres stortingsgruppe.

På fylkeskommunalt plan har Westgaard-Halle vært fylkestingsrepresentant i Buskerud i perioden 2007 til 2011, samt representant til Fylkestinget i Vestfold i perioden 2011 til 2019. I 2014 ble hun ansatt som leder for finans i miljøorganisasjonen ZERO, hvor hun arbeidet frem til hun ble stortingsrepresentant i 2017.

«Selv om jeg, som alle andre på min alder, er evig 29, har jeg vært i politikken i en eller annen form i 30 år. Jeg har to perioder som representant på Stortinget og én som rådgiver. Jeg har vært lobbyist og lokalpolitiker, i Drammen, Buskerud, Larvik og Vestfold. Det har vært givende og innholdsrikt, selv om det har gått hardt ut over fritiden», skriver hun videre.

Omtalte personer

Lene Westgaard-Halle

Stortingsrepresentant Vestfold (H), medlem, Næringskomiteen, medlem, Stortingets delegasjon til Nordisk råd, medlem, Stortingets valgkomité
Statsvitenskap (Universitetet i Oslo, 2007), Grunnfag offentlig rett (Universitetet i Oslo, 2005)

E-postPolitikk har aldri vært viktigere

Få GRATIS nyheter fra Norges første rendyrkede politiske redaksjon

0:000:00