Analyse av 
Christina Kullmann Five

Acer-saken – storm i et vannglass eller rettshistorie?

Denne uken behandler Høyesterett en historisk sak. Dersom saksøker vinner, vil det ha uante konsekvenser. 

Nei til EU har klart å oppildne det norske folk mot et lite byrå i Ljubliana kalt Acer. Her står Nei til EUs leder, Einar Frogner, foran den hovedtiltalte i saken som skal opp for Høyesterett denne uken, nemlig Stortinget. 
Nei til EU har klart å oppildne det norske folk mot et lite byrå i Ljubliana kalt Acer. Her står Nei til EUs leder, Einar Frogner, foran den hovedtiltalte i saken som skal opp for Høyesterett denne uken, nemlig Stortinget. Foto: Nei til EU/Flickr
Christina Kullmann Five

«Folkestyre!», «Politisk styring av strømmen», sier Nei til EU.

«Domstolenes kontroll med Stortinget», svarer Regjeringsadvokaten.

Det er ikke tvil om at Nei til EUs retorikk og kampanjer omkring rettssaken som starter i Høyesterett denne uken er mer cathcy og appellerende enn Regjeringsadvokatens spissfindige juridiske merkelapper. Særlig tatt i betraktning strømprisene sist vinter, da folk opplevde et betydelig jafs i lønningsposen for hver strømregning.

Jeg opplever at Acer er blitt en slags form for spøkelse som trekkes opp hver gang. Det er et kontor i Slovenia med noen ansatte som gjør så godt de kan. De ville nok få veldig stor selvtillit om de hørte alt representanter fra Rødt og andre representanter tillegger dem av myndighet og muligheter over Norge. 

Jonas Gahr Støre, Statsminister (Ap)

Altinget logoEU/EØS
Ønsker du å lese artikkelen?
Du får politiske nyheter og analyser om EU/EØS samt tilgang til løpende debatt på feltet.
Les mer om priser og kjøpsbetingelser her.
0:000:00