Om  
Liv Müller Smith-Sivertsen

Aftenposten: Fem Rød Ungdom-medlemmer er suspendert

Fem medlemmer av Rød Ungdom er suspendert i 12 måneder, melder Aftenposten. Ifølge RU-lederen skal de ha brutt mot vedtektene og «skadet organisasjonen». De suspenderte forteller på sin side at de hadde planlagt å utfordre RU-lederen ved helgens landsstyremøte.

Rød Ungdoms leder Liv Smith-Sivertsen bekrefter at fem medlemmer er suspendert, men ønsker ikke å utdype hva årsaken til dette er, utover at de har «brutt med vedtektene og skadet organisasjonen».
Rød Ungdoms leder Liv Smith-Sivertsen bekrefter at fem medlemmer er suspendert, men ønsker ikke å utdype hva årsaken til dette er, utover at de har «brutt med vedtektene og skadet organisasjonen».Foto: Ole Berg-Rusten/NTB
Ingrid Skovdahl

Etter at Rød Ungdom hadde landsstyremøte i helgen, har det de siste dagene blitt publisert flere meldinger på X om en angivelig maktkamp i ungdomspartiet.

Aftenposten kunne onsdag melde at fem medlemmer av ungdomspartiet har blitt suspendert i 12 måneder. To av de suspenderte – Amrit Kaur og Syver Kleve Kolstad – satt i tillegg i Rød Ungdoms sentralstyre.

I en uttalelse til Aftenposten forteller Kaur og Kolstad at de hadde planlagt å utfordre Rød Ungdom-leder Liv Smith-Sivertsen på landsstyremøtet.

– Disse to stilte som utfordrere til sittende leder og har nå «tilfeldigvis» blitt suspendert fra partiet i 12 måneder, sammen med tre andre som også stilte til sentrale verv, skriver de.

De andre medlemmene som også ble suspendert, var Mina Rollag Torsvik, Sondre Alvestad og Eylûl Demirhan. Torsvik og Alvestad skal ha stilt til sentralstyret. 

Avviser maktkamp

Rød Ungdom-leder Liv Smith-Sivertsen avviser at dreier seg om maktkamp, og sier til Aftenposten at de suspenderte har «brutt med vedtektene og skadet organisasjonen». 

Hun beskriver saken som en lei situasjon, men håper at det nå vil være mulig å gå videre.

– Jeg håper at vi nå kan klare å legge fra oss intern uenighet og fokusere på å drive med politikk. Fremover blir det avgjørende at man klarer å stå samlet i møte med de sterke høyrekreftene som truer samfunnet vårt.

Smith-Sivertsen forteller at det på nåværende tidspunkt ikke er lagt noen konkrete planer for å supplere styret før Rødts ekstraordinære landsmøte i april.

Altinget har vært i kontakt med Rød Ungdom-lederen, som ikke ønsker å gi noen flere kommentarer til saken.

De suspenderte medlemmene har mulighet til å anke beslutningen til klagenemnda i organisasjonen. Dersom medlemmene velger å anke, kan nemnda bestemme om klagen skal tas opp på landsmøtet (11. til 14. april).

 

Les også

---

Saken er oppdatert 22. februar kl. 08.25 med nye opplysninger, etter at Aftenposten meldte om uttalelsen fra de fem suspenderte.

Omtalte personer

Liv Müller Smith-Sivertsen


E-postPolitikk har aldri vært viktigere

Få GRATIS nyheter fra Norges første rendyrkede politiske redaksjon

0:000:00