Om  
Anne Marie Kindberg

Anne Marie Kindberg blir ny konsernsjef for Altingets eierselskap

Altingets eierselskap Alrow Media, som i dag er Nordens største politiske mediehus, får ny direktør med bakgrunn fra teknologifeltet. Anne Marie Kindberg kjenner allerede selskapet godt, fra rollen som styremedlem i halvannet år.

Anne Marie Kindberg blir toppsjef i Alrow Media, Altingets eierselskap. Hun kommer fra rollen som kommersiell direktør i den skandinaviske, digitale banken Lunar. 
Anne Marie Kindberg blir toppsjef i Alrow Media, Altingets eierselskap. Hun kommer fra rollen som kommersiell direktør i den skandinaviske, digitale banken Lunar. Foto: Arthur J. Cammelbeeck

Styret i Alrow Media har ansatt Anne Marie Kindberg (43) som ny administrerende direktør med virkning fra 1. august. Alrow Media utgir den politiske avisen Altinget i de tre skandinaviske landene, samt ukeavisen Mandag Morgen i Danmark med tilhørende tenketank.

Anne Marie Kindberg kommer fra rollen som kommersiell direktør i den skandinaviske, digitale banken Lunar. Tidligere var hun bl.a. drifts- og markedsføringsdirektør i Microsoft Danmark. 

Om ansettelsen som administrerende direktør i Alrow Media sier selskapets styreleder og eier Rasmus Nielsen:

 – Anne Marie Kindberg har sittet i styret det siste halvannet året, og fra det samarbeidet kjenner vi hennes kommersielle teft, sterke digitale forståelse, høye energinivå og positive syn på livet. Og hun vet hva hun begir seg ut på: et respektert, publisistisk selskap med en voksende kundebase og spesialiserte kunnskapsarbeidere som er klare for mye mer innovasjon og vekst i årene som kommer. Hun får i oppgave å øke veksten og inntjeningskraften i Skandinavia, utvikle den ukentlige Mandag Morgen, gjenskape veksten i annonseinntekter, utvikle strategien for bruk av kunstig intelligens og fortsette den europeiske ekspansjonen med vårt nisjemediekonsept, forklarer Rasmus Nielsen. 

Anne Marie Kindberg har sittet i styret til Alrow Media i halvannet år. Nå ser eier og grunnlegger Rasmus Nielsen frem til å få enda mer nytte av hennes innovasjonskraft. 
Anne Marie Kindberg har sittet i styret til Alrow Media i halvannet år. Nå ser eier og grunnlegger Rasmus Nielsen frem til å få enda mer nytte av hennes innovasjonskraft.  Foto: Arthur Cammelbeeck/Altinget

– Som å komme hjem

Anne Marie Kindbergs spesielle interesse for politikk og samfunn skyldes ikke bare at hun tok en mastergrad i statsvitenskap fra Københavns Universitet i 2006. Hun vokste opp i et politisk hjem, og selv ser hun frem til å tre inn i den nye rollen: 

– Overgangen til mediebransjen er selvfølgelig ny, men det føles fortsatt litt som å komme hjem. Jeg har alltid hatt en sterk interesse for samfunnet, og muligheten til å bidra til å sikre balansert politisk kommunikasjon på tvers av Norden, er en gave. Samtidig er Alrow Media et selskap i vekst – på tvers av mediepublikasjoner og tenketanker – og det gjør bare oppgaven mer spennende. Jeg ser frem til å bidra til å drive selskapet mot ytterligere ekspansjon i de kommende årene.

Kindberg vil jobbe tett med Rasmus Nielsen. Som arbeidende styreleder har han en aktiv rolle i selskapet han startet for snart 25 år siden.

Anne Marie Kindberg erstatter Christoph Nørgaard, som har vært konsernsjef siden 2019. 

Omtalte personer

Anne Marie Kindberg

Påtroppende direktør, Alrow Media (fra 1. august 2024)
cand.scient.pol. (Københavns universitet, 2006)

E-postPolitikk har aldri vært viktigere

Få GRATIS nyheter fra Norges første rendyrkede politiske redaksjon

Altinget logo
Oslo | København | Stockholm | Brussel
Politikk har aldri vært viktigere
AdresseAkersgata 320180 OsloBesøksadresseGrensen 150180 OsloOrg.nr. 928934977[email protected]
Sjefredaktør og ansvarlig utgiver:Veslemøy ØstremCFOAnders JørningKommersiell direktør:Marius ZachariasenAdministrerende direktørChristoph NørgaardStyreleder og utgiverRasmus Nielsen
Copyright © Altinget, 2024