Analyse av 
Magnus Takvam

Ap-evaluering uten svar

«Mange folk i Norge har fått dårligere økonomi, og økonomi var avgjørende ved dette valget». Dette er kjerneforklaringen i Arbeiderpartiets egen evaluering av det historisk dårlige valget i høst. Samtidig mener partiet det er mulig å gjenvinne posisjonen som det ledende norske folkepartiet, med oppslutning over 30 prosent. I det materialet som partiet så langt har presentert, er det få svar som viser veien dit, skriver Altingets politiske kommentator Magnus Takvam.

Arbeiderpartiets ettervalgsanalyse viser at partiet opplever en bred tillitssvikt. Valget 2023 kan defineres som et misnøyevalg mot regjeringen og Arbeiderpartiet. Selv mener partiet valgresultatet ikke er en beskjed om å endre politisk kurs, skriver Magnus Takvam, Altingets politiske kommentator, i denne analysen.
Arbeiderpartiets ettervalgsanalyse viser at partiet opplever en bred tillitssvikt. Valget 2023 kan defineres som et misnøyevalg mot regjeringen og Arbeiderpartiet. Selv mener partiet valgresultatet ikke er en beskjed om å endre politisk kurs, skriver Magnus Takvam, Altingets politiske kommentator, i denne analysen.Foto: Arthur J. Cammelbeeck / Stian Lysberg Solum / NTB
0:000:00