Om  
Hedda Bryn Langemyr

Direktør i Utsyn tatt inn i prestisjefylt program

International Visitor Leadership Programme (IVLP) er det amerikanske utenriksdepartementets fremste profesjonelle utvekslingsprogram. Over sommeren skal direktør i Utsyn, Hedda Bryn Langemyr delta. 

Hedda Langemyr er spesialisert på norsk forsvars- og sikkerhetspolitikk, med særlig fokus på nordområdene, arktisk sikkerhet så vel som hybride trusler og kognitiv krigføring.
Hedda Langemyr er spesialisert på norsk forsvars- og sikkerhetspolitikk, med særlig fokus på nordområdene, arktisk sikkerhet så vel som hybride trusler og kognitiv krigføring.Foto: Tore Sætre
Oscar Solvang Bergersen

Hvert år deltar nesten 5000 internasjonale delegater på IVLP i USA. Mer enn 200.000 personer har engasjert seg i programmet, inkludert mer enn 500 nåværende eller tidligere statssjefer eller regjeringssjefer.

– Jeg er ikke så rent lite stolt og gleder meg veldig! skriver Langemyr på LinkedIn.

Deltakerne blir nominert og valgt årlig av ansatte ved amerikanske ambassader rundt om i verden.

– Jeg har blitt plukket ut til å delta på International Visitor Leadership Programme i regi av U.S. State Department med vekt på U.S.-European security relations. Sammen med resten av den europeiske delegasjonen skal vi delta i en rekke møter med representanter fra flere sektorer på ulike nivåer i det amerikanske sikkerhetsarbeidet. Jeg skal fordype meg i arktisk sikkerhet, hybride trusler, krigen i informasjonsdomenet, cybersikkerhet og energi og sikkerhet, skriver Langemyr. 

Langemyr er i dag daglig leder for prosjekt Utsyn - Senter for norsk utenriks- og sikkerhetspolitikk. Hun har også lang erfaring fra norsk organisasjonsliv, og deltar jevnlig med artikler og kronikker i norske aviser og tidsskrifter, gjennom foredrag og annen type kommunikasjonsvirksomhet. Langemyr har også vært styreleder på Nansenskolen – Norsk Humanistisk Akademi og er i dag leder for Nettverk for Samfunnssikkerhet og Totalforsvar i Polyteknisk Forening.

Hun har utdannelse fra internasjonale studier ved Universitetet i Oslo og Sammenlignende politikk ved Universitetet i Bergen. 

Omtalte personer

Hedda Bryn Langemyr

Daglig leder, Utsyn - Senter for Norsk Utenriks- og Sikkerhetspolitikk
Sammenlignende politikk, (UiB, 2014), Bachelor, Internasjonale studier (UiO, 2007)

E-postPolitikk har aldri vært viktigere

Få GRATIS nyheter fra Norges første rendyrkede politiske redaksjon

0:000:00