Elkjøp undersøkes av EFTAs overvåkningsorgan for mulig brudd på konkurransereglene

Overvåkningsorganet ESA i Brussel undersøker om Elkjøp har påvirket markedet innen elektronikk ulovlig. Elkjøp kan i verste fall forvente en kraftig bot for brudd på EØS-avtalens konkurranseregler. 

Det blir neppe returrett på boten fra Brussel dersom EFTAs overvåkningsorgan konkluderer med at Elkjøp har brutt konkurransereglene.  
Det blir neppe returrett på boten fra Brussel dersom EFTAs overvåkningsorgan konkluderer med at Elkjøp har brutt konkurransereglene.  Foto: Terje Bendiksby / NTB
Christina Kullmann Five

Dette er konkurransereglene

Konkurransereglene i EØS-avtalen går ut på at foretak ikke har lov til å samarbeide med hverandre, for eksempel å avtale hvilken pris en vare skal selges for (EØS-avtalen art. 53).

En eller flere enkelt aktører har heller ikke lov til å misbruke en sterk posisjon i markedet (art. 54), ved for eksempel å forhindre at en konkurrent slipper til på markedet. 

EØS-avtalens konkurranseregler følger av EØS-loven som du finner her.

Tilsvarende regler er tatt inn i konkurranseloven § 10 og § 11.

EFTAs overvåkningsorgan (ESA) meldte onsdag i en pressemelding at de åpner formell undersøkelse mot Elkjøp for mulig konkurranseskadelig adferd innen elektronikk markedet.

ESA er overvåkningsorganet som

Altinget logoEU/EØS
Ønsker du å lese artikkelen?
Du får politiske nyheter og analyser om EU/EØS samt tilgang til løpende debatt på feltet.
Siste fra EU/EØS

Altinget logo
Oslo | København | Stockholm | Brussel
Politikk har aldri vært viktigere
AdresseAkersgata 320180 OsloBesøksadresseGrensen 150180 OsloOrg.nr. 928934977[email protected]
Sjefredaktør og ansvarlig utgiver:Veslemøy ØstremCFOAnders JørningKommersiell direktør:Marius ZachariasenAdministrerende direktørChristoph NørgaardStyreleder og utgiverRasmus Nielsen
Copyright © Altinget, 2024