Europeisk Ungdom: Legg EU-debatten fra '72 og '94 i skuffen

Klimakampen er hovedårsaken til at Norge må bli EU-medlem, mener Kristine Meek Stokke, leder av Europeisk Ungdom. Hun mener EU-debatten trenger oppdaterte argumenter, og at EU-saken er et av de største politiske mysteriene vi har i Norge.

Kristine Meek Stokke, leder av Europeisk Ungdom, vil ha Norge inn i Europaparlamentet, for å ivareta Norges interesser.
Kristine Meek Stokke, leder av Europeisk Ungdom, vil ha Norge inn i Europaparlamentet, for å ivareta Norges interesser. Foto: Hilde Alice Skåra Gunvaldsen, LNU
Christina Kullmann Five

– Argumentene som ble brukt i de tidligere EU-debattene engasjerer ikke ungdom i dag, fastslår nyvalgt leder av Europeisk Ungdom, Kristine Meek Stokke. Hun mener en ny EU-debatt er i gang, eller kanskje debatten aldri har vært helt død.

– Vi må snakke om det som er aktuelt nå, det som engasjerer dem. Ingen snakket om personvern i '94. Nå lurer ungdom på hvordan de overvåkes på nett, hvordan TikTok påvirker oss, de vil diskutere forsvarspolitikk og trygghet, og klima. Hvordan ser fremtiden ut?, spør Stokke. 

Hun er akkurat gjenvalgt inn som leder for ungdomsorganisasjonen til Europabevegelsen, for to nye år. I en alder av 21 år har hun rukket å engasjere seg både i Europeisk Ungdom og Unge Høyre. Stokke mener Europeisk Ungdom merker en helt ny aktualisering av EU-spørsmålet og stor interesse fra eksterne aktører. Men til forskjell fra leder i Ungdom mot EU, tror ikke Stokke at Acer-debatten og energimarkedspakker er det ungdom er mest opptatt av.