Forsvarsdepartementet har femdoblet kjøp av konsulenttjenester de siste seks årene

Som kommunalminister ga Bjørn Arild Gram beskjed til alle departement og offentlige etater om at de skulle redusere sitt konsulentbruk. Tall som Altinget har fått innsyn i viser at det har han ikke klart i sitt nåværende departement.

Da han satt som kommunalminister ga Bjørn Arild Gram (Sp) klar beskjed til departementene om å redusere konsulentbruken. 
Da han satt som kommunalminister ga Bjørn Arild Gram (Sp) klar beskjed til departementene om å redusere konsulentbruken. Foto: Terje Bendiksby / NTB
Nora Didriksen

Forsvarsdepartementets konsulentkjøp har mer enn femdoblet seg de siste seks årene. Tall som Altinget har fått innsyn i, viser at departementet kjøpte konsulenttjenester for 39 millioner kroner i 2018. I 2023 hadde summen økt til 247 millioner kroner, en økning på 108 millioner sammenlignet med året før.

Forsvarsdepartementet skriver i en e-post til Altinget at den økte bruken av konsulenttjenester skyldes at departementet gjennomfører en styringsreform. Reformen innebærer avklaring av roller, ansvar og myndighet mellom departementet og etatene i forsvarssektoren.

Altinget logoForsvar
Ønsker du å lese artikkelen?
Du får politiske nyheter og analyser om forsvar samt tilgang til løpende debatt på feltet.
Les mer om priser og kjøpsbetingelser her
0:000:00