Analyse av 
Jakob Nielsen

Glem Lars Løkke – det er faktisk Mette Frederiksen som er i ferd med å vinne valget

Opposisjonen ønsket seg et valg om lederskap. Det valget har den fått, og Mette Frederiksen ser ut til å vinne det. Socialdemokratiet ligger an til å bli dobbelt så stort som det nest største partiet, skriver Jakob Nielsen, sjefredaktør i danske Altinget. 

Tidligere statsminister og partileder for Venstre, Lars Løkke Rasmussen, gjør en politisk comeback med sitt nye parti Moderaterne og beskrives som en potensiell «kongemaker» i det danske valget. Men du må være usedvanlig kreativ for å i det hele tatt kunne forestille deg en situasjon der Mette Frederiksen ikke ender opp med å sitte ved bordenden, påpeker sjefredaktør i danske Altinget, Jakob Nielsen.
Tidligere statsminister og partileder for Venstre, Lars Løkke Rasmussen, gjør en politisk comeback med sitt nye parti Moderaterne og beskrives som en potensiell «kongemaker» i det danske valget. Men du må være usedvanlig kreativ for å i det hele tatt kunne forestille deg en situasjon der Mette Frederiksen ikke ender opp med å sitte ved bordenden, påpeker sjefredaktør i danske Altinget, Jakob Nielsen. Foto: Ritzau Scanpix/Henning Bagger via REUTERS
Jakob Nielsen

Danmark har fått Lars Løkke Rasmussen på hjernen.

Årsakene kjenner vi alle: Moderaterne (M) står seg godt i meningsmålingene, Løkke har (minst) ni liv, og han kan forhandle alle i senk. Han er rett og slett en god historie. Og en historie som vi journalister elsker, fordi den er så uforutsigbar.

Samtidig har Løkke på glimrende vis klart å opprettholde maksimal mystikk om sine intensjoner – og i stor grad også om sin politikk.