Grønt overblikk i uke 5: EU-konferanse, Kraftløft-seminar og debatt om oppdrettsfisk

Denne uken avholdes flere store konferanser om klima, miljø og energi. Tirsdag reiser Terje Aasland (Ap) til Brussel for å delta på en konferanse om karbonfangst og -lagring. Fredag er det seminar om Kraftløftet.

Denne uken reiser energiminister Terje Aasland (Ap) til Brussel for å delta på en konferanse om karbonfangst og -lagring. Der vil han blant andre møte EUs energikommissær Kadri Simson. Bildet er fra oktober 2023, da Norge og EU arrangerte en felles energikonferanse i Brussel.
Denne uken reiser energiminister Terje Aasland (Ap) til Brussel for å delta på en konferanse om karbonfangst og -lagring. Der vil han blant andre møte EUs energikommissær Kadri Simson. Bildet er fra oktober 2023, da Norge og EU arrangerte en felles energikonferanse i Brussel.Foto: Cornelius Poppe/NTB
Ingrid Skovdahl

Mandag 29. januar

  • Den fire dager lange konferansen Arctic Frontiers arrangeres i Tromsø, med klima, miljø og energi som noen av de sentrale temaene. Næringsminister Jan Christian Vestre (Ap) deltar på konferansens første dag. Her kan du lese hele programmet.
  • Energiminister Terje Aasland (Ap) har et møte med Hydro. Deretter skal han møte Fornybar Norge.

Tirsdag 30. januar

  • EFTA arrangerer en konferanse i Brussel om karbonfangst og -lagring. Energiminister Terje Aasland (Ap) og EUs energikommissær Kadri Simson deltar. Aasland vil også ha flere møter denne dagen, blant annet med Belgias energiminister Tinne van der Straaten og Wind Europe. Han skal i tillegg delta på et seminar om energiforskning i regi av Sintef og de norske ambassadene i Belgia, Danmark, Tyskland og Nederland. Dagen avsluttes med et møte om havbunnsmineraler med EU-parlamentarikeren Hildegaard Bentele.
  • Fiskeri- og havminister Cecilie Myrseth (Ap) er til stede i Stortingssalen under behandlingen av et representantforslag fra SV om å bedre helsen til oppdrettsfisk. Saken har ikke fått flertall i næringskomiteen.
  • Det er møte i Stortingets energi- og miljøkomité klokken 13.00–13.30.
  • På Stortinget er det også frist for å komme med innspill til Klimautvalgets rapport Omstilling til lavutslipp, som Klima- og miljødepartementet har sendt på høring.
  • Kontroll- og konstitusjonskomiteen har avgivelsesfrist for innstilling i behandlingen av Riksrevisjonens rapport om Enovas bidrag til teknologi og- og markedsutvikling av lav- og nullutslippsløsninger

Altinget logoKlima og Energi
Ønsker du å lese artikkelen?
Du får politiske nyheter og analyser om klima og energi samt tilgang til løpende debatt på feltet.
Les mer om priser og kjøpsbetingelser her
0:000:00