Han blir ny sjef for Kystvakten

Kommandør Øyvind Dunsæd ble i statsråd fredag oppnevnt til flaggkommandør og ny sjef for Kystvakten. 

Dunsæd har blant annet tjenestegjort som marinejeger, patruljefører og hovedinstruktør i Marinejegerkommandoen. I tillegg til hovedinstruktør, navigasjonsoffiser, nestkommanderende og skipssjef i Ubåt-våpenet. Han kommer nå fra stillingen som nestkommanderende i Forsvarets spesialstyrker. 

– Øyvind er en bunnsolid offiser og meget dyktig leder. Han har bred erfaring fra Sjøforsvaret og maritime operasjoner i inn- og utland. Jeg ser frem til å jobbe tett med Øyvind som ny sjef Kystvakten i den videre utviklingen av Sjøforsvaret, sier sjef Sjøforsvaret, kontreadmiral Oliver Berdal i en pressemelding.

Selv ser han frem til å utvikle Kystvakten. 

– Jeg er både takknemlig og stolt over tilliten til å lede Kystvakten fremover, og jeg ser frem til å utvikle Kystvakten langs den kursen som er lagt. Kystvakten leverer kontinuerlig tilstedeværelse i våre store havområder hver eneste dag. Kystvakten er en stående avdeling med over 900 dyktige medarbeidere som fungerer meget godt, sier Dunsæd. 

Han tjenestegjorde fra august 2010 til juli 2014 som stabsoffiser i Nato i Belgia og i Natos maritime komponent i Northwood, Storbritannia.

Han gjennomførte Stabsskole i 2014-2015. Deretter var han disponert i prosjektstilling ubåt i Forsvarsdepartementet (FD) fra august 2015 til juni 2023. Han ble tilsatt som kommandør fredag 1. februar 2019 i stillingen som prosjektleder ubåt i FD. Dunsæd har tjeneste fra internasjonale operasjoner med ubåt i blant annet "Operation Active Endevaour".

Omtalte personer

Øyvind Dunsæd

Sjef, Kystvakten, flaggkommantør, Sjøforsvaret

E-postPolitikk har aldri vært viktigere

Få GRATIS nyheter fra Norges første rendyrkede politiske redaksjon

0:000:00