Om  
Kirsti Bergstø

Hun overtar som leder etter Audun Lysbakken

Uten motkandidat ble Kirsti Bergstø valgt til å overta som leder etter Audun Lysbakken på SVs landsmøte i helgen. Hun overtar et parti med stor selvtillit.

Foto: Alf Simensen / NTB
Hans Andreas Starheim

Det ble aldri noen reell lederkamp i SV, etter at Kari Elisabeth Kaski trakk sitt kandidatur i begynnelsen av januar. Dermed kunne en uutfordret Bergstø velges til akklamasjon på SVs landsmøte.

Kirsti Bergstø rykker opp fra plassen som nestleder, og landsmøtet valgte Marian Hussein fra Oslo inn på denne plassen, etter en knepen kampvotering mot Lars Haltbrekken.

Kirsti Bergstø (41) er opprinnelig fra Nesseby, og bor i dag i Nittedal. Hun ledet Sosialistisk Ungdom 2006–2008, og har vært nestleder i SV siden 2017. Hun satt på Stortinget fra Finnmark 2013–2017, og er i inneværende periode innvalgt for Akershus. I begge perioder har hun vært medlem av arbeids- og sosialkomiteen.

2010-12 var Bergstø statssekretær i for Audun Lysbakken i Barne-, likestillings- og inkluderingsdepartementet. Hun gikk av sammen med Lysbakken, etter at en undergruppe av SVs ungdomsparti SU, Jenteforsvaret, mottok pengestøtte fra departementet, noe som førte til at det ble stilt spørsmål ved habiliteten til både Lysbakken og Bergstø.

Hun er utdannet barnevernspedagog og har arbeidserfaring fra krisesenter og Nav.

Omtalte personer

Kirsti Bergstø

Partileder i Sosialistisk Venstreparti, stortingsrepresentant for Akershus, medlem, arbeids- og sosialkomiteen, medlem, Stortingets valgkomité
Barnevernspedagogikk (Høgskolen i Finnmark, 2006)

E-postPolitikk har aldri vært viktigere

Få GRATIS nyheter fra Norges første rendyrkede politiske redaksjon

0:000:00