Om  
Kari Elisabeth Kaski

Kaski gir seg i politikken: – Jeg er sliten

SVs finanspolitiske talsperson Kari Elisabeth Kaski gir seg i politikken, bekrefter hun til VG. 

VIL IKKE HA GJENVALG: – Jeg er sliten av mye av politikken, sier Kari Elisabeth Kaski til VG. 
VIL IKKE HA GJENVALG: – Jeg er sliten av mye av politikken, sier Kari Elisabeth Kaski til VG. Foto: Ole Berg-Rusten / NTB
Eira Lie Jor

SVs finanspolitiske talsperson Kari Elisabeth Kaski har bestemt seg for å ikke ta gjenvalg på Stortinget, bekrefter hun til VG

– Jeg er sliten av mye av politikken. Jeg er ikke lei av de politiske sakene eller det politiske håndverket. Det liker jeg veldig godt, og jeg gleder meg til det neste året, sier hun til avisen

Når hun er ferdig på Stortinget høsten 2025, har hun lagt bak seg åtte år på Stortinget og to år som partisekretær i SV. 

Hun oppgir interne politiske kamper som en del av årsaken til at hun gir seg. Blant annet peker hun på at hun og partileder Kirsti Bergstø er uenige i en del saker og har ulik politisk profil.

Samtidig som hun sier at hun er glad for at det er interne uenigheter i et parti, peker hun på at hun personlig ikke liker interne stridigheter så godt. 

– Det er ikke synd på meg, jeg opplever veldig, veldig stor støtte. Men jeg har aldri trivdes med sånne interne uenigheter, som jeg tror en del gjør i større grad. Det tærer mer på meg, sier hun til VG. 

Hun viser blant annet til at lederkampen i partiet etter Audun Lysbakken, en prosess hun selv trakk seg fra, preger valget hun nå tar. 

Kaski er innvalgt på Stortinget for Oslo SV. Partileder Kirsti Bergstø sier til VG at det er trist at Kaski ikke ønsker gjenvalg. 

– Det er diskusjoner i alle partier. Jeg tror ikke de er utpreget harde eller mange i SV. Det som er viktig er at det foregår på ordentlige måter, understreker Bergstø. 

Kaski ble valgt inn på Stortinget for SV i 2017 og ble da medlem av finanskomiteen. Det har hun også vært i sin andre stortingsperiode, nå som andre nestleder. Hun har også forhandlet frem budsjetter med Ap og Sp. 

Les også

Omtalte personer

Kari Elisabeth Kaski

Stortingsrepresentant for Oslo, medlem, finanskomiteen

E-postPolitikk har aldri vært viktigere

Få GRATIS nyheter fra Norges første rendyrkede politiske redaksjon

0:000:00