Lanserer havvind-prosjekt for å løse Melkøya-floken – regjeringen er avventende 

To aktører har søkt om å få bygge ut SnøVIND, et flytende havvind-prosjekt som kan brukes til elektrifisering av Melkøya. Avklaringene rundt Equinor-prosjektet Trollvind kan få betydning for om SnøVIND kan bli noe av. – Vi kan ikke la denne muligheten til kraftproduksjon gå fra oss, sier Ove Trellevik (H).

Equinor og partnere ønsker å elektrifisere gassanlegget Hammerfest LNG på Melkøya, og installere en gasskompresjonsløsning for å opprettholde gassproduksjonen fra Snøhvit-feltet på et høyt nivå. Saken har blitt politisk betent på grunn av kraftsituasjonen i Finnmark. Nå vil to selskaper bygge ut flytende havvind i Barentshavet for å bistå i elektrifiseringen av Melkøya.
Equinor og partnere ønsker å elektrifisere gassanlegget Hammerfest LNG på Melkøya, og installere en gasskompresjonsløsning for å opprettholde gassproduksjonen fra Snøhvit-feltet på et høyt nivå. Saken har blitt politisk betent på grunn av kraftsituasjonen i Finnmark. Nå vil to selskaper bygge ut flytende havvind i Barentshavet for å bistå i elektrifiseringen av Melkøya.Foto: Ole Jørgen Bratland/Equinor
0:000:00