Måling: Mer enn annenhver velger er åpen for kjernekraft i Danmark

Et klart flertall av danske velgerne mener man bør undersøke muligheten for å utvikle kjernekraft som energikilde i Danmark, viser en ny meningsmåling. Det nærmer seg en demokratisk plikt å få dette utredet, mener dansk opposisjonspolitiker. 

I Sverige produserer de energi fra både sol, vind og kjernekraft, som her i Varberg. Et flertall av danskene vil gjerne undersøke om det samme kunne vært en mulig kombinasjon i Danmark.<br>
I Sverige produserer de energi fra både sol, vind og kjernekraft, som her i Varberg. Et flertall av danskene vil gjerne undersøke om det samme kunne vært en mulig kombinasjon i Danmark.
Foto: Björn Larsson Rosvall/TT News Agency via AP
Morten Øyen

Et flertall av danskene svarer ja til å undersøke muligheten for å utvikle kjernekraft som energikilde i Danmark. Det viser en meningsmåling gjennomført av Epinion for Altinget og DR, basert på intervjuer med 1.056 representativt utvalgte dansker over 18 år. 

Totalt støtter 55 prosent å utrede kjernekraft i Danmark, mens 26 prosent sier nei og 19 prosent svarer at de ikke vet. 

– Det er en klar økning i støtten til kjernekraft. Det ser vi også i andre lignende målinger, sier Kasper Møller Hansen, professor i statsvitenskap ved Københavns Universitet. 

Altinget logoKlima og Energi
Ønsker du å lese artikkelen?
Du får politiske nyheter og analyser om klima og energi samt tilgang til løpende debatt på feltet.
Les mer om priser og kjøpsbetingelser her.
0:000:00