Om  
Sigrun Wiggen Prestbakmo

Ny statssekretær i Kommunal- og distriktsdepartementet

Sigrun Wiggen Prestbakmo (49) ordfører i Salangen, er i statsråd i dag utnevnt som statssekretær i Kommunal- og distriktsdepartementet for statsråd Sigbjørn Gjelsvik.

Foto: Privat
Lara Rashid

– Jeg er spent, motivert og innstilt på at det må arbeides hardt for å forbedre distriktspolitikken, men jeg har trua på det å sitte rundt bordet og bidra til endring der politikken utformes. Dette er en ypperlig anledning til å jobbe videre på et annet nivå med saker som jeg har arbeidet med politisk i 23 år. Jeg gleder meg til å være en del av Sigbjørns team, sier Prestbakmo i en pressemelding.

Prestbakmo er i dag ordfører i Salangen, et verv hun har hatt i 10 år. Hun vil måtte fratre vervet for å være statssekretær i Oslo.

– Sigrun er ei tøff dame, med mye erfaring. Hun er en tydelig røst som står opp for Nord-Norge. Jeg er glad for at hun nå blir en del av regjeringsapparatet og tar del i den viktige jobben vi skal gjøre for landet vårt, sier Senterpartiets leder Trygve Slagsvold Vedum, i en kommentar til utnevnelsen av Sigrun Wiggen Prestbakmo til statssekretær.

Prestbakmo tar over for statssekretær Kjersti Bjørnstad, som nå blir statssekretær for Espen Barth Eide i Klima- og miljødepartementet. 

Omtalte personer

Sigrun Wiggen Prestbakmo

Statssekretær i Kommunal- og distriktsdepartementet

E-postPolitikk har aldri vært viktigere

Få GRATIS nyheter fra Norges første rendyrkede politiske redaksjon

0:000:00