Om  
Marie Sneve Martinussen

Ønsker å fortsette som Rødt-leder

Marie Sneve Martinussen bekrefter at hun gjerne vil fortsette som Rødts permanente partileder. Avgjørelsen kommer etter en periode med tvil. – Det er et livsvalg og en alvorlig beslutning, sier hun til NRK.

Marie Sneve Martinussen har fungert som Rødts partileder siden 24. juli i fjor. Hun tok over posten etter Bjørnar Moxnes, som måtte gå av som konsekvens av brilletyveriet på Gardermoen. Nå ber hun landsmøtet om å velge henne som Rødt-leder på permanent basis.
Marie Sneve Martinussen har fungert som Rødts partileder siden 24. juli i fjor. Hun tok over posten etter Bjørnar Moxnes, som måtte gå av som konsekvens av brilletyveriet på Gardermoen. Nå ber hun landsmøtet om å velge henne som Rødt-leder på permanent basis.Foto: Emilie Holtet/NTB
Ingrid Skovdahl

Mandag bekrefter Marie Sneve Martinussen for NRK at hun ønsker å fortsette som Rødts partileder på permanent basis – dersom landsmøtet ønsker det.

Det var i juli i fjor at Martinussen som partiets nestleder plutselig måtte ta over ledelsen, da det ble avslørt at partileder Bjørnar Moxnes hadde blitt tatt for tyveri på Gardermoen. Hun har siden den gang vært i tvil om hvorvidt hun kunne tenke seg å ta over vervet som partileder på permanent basis. Nå er avgjørelsen imidlertid tatt.

– Det er et livsvalg og en alvorlig beslutning som jeg har tatt veldig på alvor. Det handler både om å ha krefter til det og være klar for det, men også om å ha tro på at jeg kan få til dette. Og det har jeg, sier hun til NRK. 

Les også

Marie Sneve Martinussen forteller at hun i tiden fremover ønsker å jobbe for at flere personer skal få lyst til å engasjere seg politisk i Rødt. Det skal ikke bare være et forum for personer som har «vokst opp» i ungdomspartiene.

– Vi må være åpne for at man ikke trenger å ha full pakke og riktig mening om alle saker. Da må vi være litt mindre dømmende, sier hun.

– Du kan komme inn i Rødt og være enig i våre viktigste saker og ikke nødvendigvis ha et vegg-til-vegg-teppe av meninger på alt og føle at du må passe inn stilmessig og kulturelt.

Martinussen forteller videre at gjenoppreisning av tilliten til demokratiet også vil være en hovedsak for partiet fremover. Hun vil derimot ikke svare på om hun jobber for å ta Rødt inn i regjering.

– Det blir en diskusjon partiet helt sikkert skal ta…, sier hun til NRK.

Valget av ny permanent partileder blir avholdt i forbindelse med Rødts ekstraordinære landsmøte i Oslo 24. mai.

Omtalte personer

Marie Sneve Martinussen

Fungerende partileder (R), stortingsrepresentant for Akershus, medlem, finanskomiteen

E-postPolitikk har aldri vært viktigere

Få GRATIS nyheter fra Norges første rendyrkede politiske redaksjon

0:000:00