Om  
Peter Normann
Rasmus Nielsen

Peter Normann går inn i styret i Altingets eierselskap Alrow Media

Styret i Alrow Media, som blant annet gir ut Altinget i Norge, Sverige og Danmark, utvides med finansdirektør i Gyldendal Peter Normann (56) for å styrke styrets ekspertise innenfor medier, teknologi og digital forretningsutvikling. 

– Altinget er en superspennende virksomhet som jeg har fulgt i mange år, sier det nye styremedlemmet i Alrow Media, Peter Normann, som til daglig er finansdirektør i Gyldendal. 
– Altinget er en superspennende virksomhet som jeg har fulgt i mange år, sier det nye styremedlemmet i Alrow Media, Peter Normann, som til daglig er finansdirektør i Gyldendal. Foto: TV 2

Den 56 år gamle finansdirektøren i forlaget Gyldendal, Peter Normann, går fra 1. januar 2024 inn i styret til Alrow Media i København. Medieselskapet er utgiver av Altinget i de skandinaviske landene og ukeavisen Mandag Morgen med sin tenketank i Danmark. 

Peter Normann var fra 2008–2019 finansdirektør i TV 2 og i 2020-21 seniorrådgiver for JP/Politikens Hus. Han har også bakgrunn som management konsulent i McKinsey, investment banker i SEB og revisor i KPMG. 

Som ny styremedlem vil han bidra med sin ekspertise innen medieutvikling, digitalisering og teknologi. Han har omfattende styreerfaring, med fire nåværende og 14 tidligere styreverv. 

– Peter Normann gjør vårt styres kompetanse komplett. Han møter med svært relevant finanserfaring fra tv- og forlagsbransjen, som er nært beslektet med mediebransjen. Dessuten har han stor og oppdatert innsikt i det nordiske og nordeuropeiske mediemarkedet, sier styreformann og eier Rasmus Nielsen. 

Vekst i Norden

Om sitt nye styreverv sier Peter Normann: 

– Altinget er en superspennende virksomhet som jeg har fulgt i mange år. Konseptet er moderne og velfungerende, og journalistikken er preget av nøytralitet og kvalitet. Virksomheten investerer i vekst i Norden, og realiserer både kommersielle og publisistiske ambisjoner. Men det er naturligvis mer å gjøre de neste årene. Derfor er det en stor – men også forpliktende – glede å gå inn i styret for Alrow Media. 

Selskapet har rundt 200 ansatte og har kontorer i Brussel, København, Oslo og Stockholm. Styret vil i tillegg til de to nå bestå av Christina Sulebakk, Anne Marie Kindberg og Lars L. Nielsen. 

Omtalte personer

Peter Normann

Finansdirektør, Gyldendal, styremedlem, Alrow Media, formann i Chapter
HD (Aarhus Universitet, 1990)

Rasmus Nielsen

Styreleder og eier av Alrow Media (Altinget.dk, Altinget.se, Altinget.no og Mandag Morgen)
Journalist (Danmark Journalistskole, 1983)

E-postPolitikk har aldri vært viktigere

Få GRATIS nyheter fra Norges første rendyrkede politiske redaksjon

Altinget logo
Oslo | København | Stockholm | Brussel
Politikk har aldri vært viktigere
AdresseAkersgata 320180 OsloBesøksadresseGrensen 150180 OsloOrg.nr. 928934977[email protected]
Sjefredaktør og ansvarlig utgiver:Veslemøy ØstremCFOAnders JørningKommersiell direktør:Marius ZachariasenAdministrerende direktørChristoph NørgaardStyreleder og utgiverRasmus Nielsen
Copyright © Altinget, 2024