Sintef problematiserer eget arbeid med Wisting: – En rekke dilemmaer

FNs bærekraftsmål skal være førende for forskningsinstituttet Sintefs arbeid. En intern arbeidsgruppe konkluderer med at Wisting-prosjektet ikke er forenlig med bærekraftsmålene. De får støtte av direktøren for Sintef Ocean, som likevel forsvarer selskapets arbeid med Wisting.

Sintef Oceans arbeid med Wisting-feltet har skapt interne diskusjoner i selskapet. Nå deler direktør Vegar Johansen sine tanker om dilemmaene rundt å jobbe både for bærekraftsmålene og for oljebransjen.
Sintef Oceans arbeid med Wisting-feltet har skapt interne diskusjoner i selskapet. Nå deler direktør Vegar Johansen sine tanker om dilemmaene rundt å jobbe både for bærekraftsmålene og for oljebransjen.Foto: Asle Haugland / Equinor ASA
Elisabeth Bergskaug

I forskningsinstituttet Sintefs første bærekraftrapport fra 2020 står det at bærekraftsmålene krever at energisystemet endres i tråd med 1,5-gradersmålet, og et samfunn med netto nullutslipp rundt 2050. 

Disse to tingene må være førende for Sintefs virksomhet, heter det videre. 

I rapporten konkluderer Sintef med at det ikke er noen moralsk motsetning mellom å jobbe for et bærekraftig samfunn og å yte bistand til olje- og gassbransjen samtidig, så lenge arbeidet legger til 1,5-gradersscenarioet for energiutvikling til grunn. 

Altinget logoKlima og Energi
Ønsker du å lese artikkelen?
Du får politiske nyheter og analyser om klima og energi samt tilgang til løpende debatt på feltet.
Les mer om priser og kjøpsbetingelser her.
0:000:00