Om  
Ingunn Trosholmen
Samra Akhtar
Eivind Vad Petersson

Slik blir den nye statssekretær-staben

Den omfattende regjeringsrokaden som ble gjennomført mandag, har også påvirket den politiske ledelsene i de ulike departementene. Slik blir kabalen for statssekretærene.

Dagens regjeringsrokade får også effekter innad i departementene, der en rekke statssekretærer skal skifte departement, slutte – eller tre inn i et departement for første gang. Ingunn Trosholmen var ett av navnene som ble nevnt i forbindelse med rokadespekulasjonene. Nå er det avklart at hun i stedet blir ny statssekretær for statsminister Jonas Gahr Støre. 
Dagens regjeringsrokade får også effekter innad i departementene, der en rekke statssekretærer skal skifte departement, slutte – eller tre inn i et departement for første gang. Ingunn Trosholmen var ett av navnene som ble nevnt i forbindelse med rokadespekulasjonene. Nå er det avklart at hun i stedet blir ny statssekretær for statsminister Jonas Gahr Støre. Foto: Geir Olsen/NTB
Ingrid Skovdahl

Endringene blant statsrådene i regjeringen Støre fører også til endringer blant statssekretærene i departementene. Få oversikt over hvem som skal inn, hvem som skal ut, og hvem som skal bytte plass.

Disse slutter eller bytter departement

 • Andreas Bjelland Eriksen går som kjent over fra rollen som statssekretær i SMK og Olje- og energidepartementet, til å bli Norges nye klima- og miljøminister.
 • Ingunn Trosholmen blir ny statssekretær for statsminister Jonas Gahr Støre, og tar dermed over plassen etter Bjelland Eriksen.
 • Kjetil Vevle, som har vært statssekretær for Tonje Brenna i Kunnskapsdepartementet, beholder statssekretær-tittelen og blir med Brenna til Arbeids- og inkluderingsdepartementet.
 • Samra Akhtar slutter som statssekretær i Arbeids- og inkluderingsdepartementet, og blir erstattet av Ellen Bakken, som til nå har vært avdelingdirektør i Olje- og energidepartementet.
 • Synnøve Mjeldheim Skaar slutter som konstituert statssekretær for Støre, og blir i stedet statssekretær for den nye kunnskapsministeren Kari Nessa Nordtun.
 • Gunn Karin Gjul slutter som statssekretær i Kommunal- og distriktsdepartementet, og blir statssekretær for digitaliserings- og forvaltningsminister Karianne O. Tung i det helt nyopprettede departementet. 
Les også

Disse fortsetter i samme departement, men for ny statsråd

 • Tomas Norvoll fortsetter i Arbeids- og inkluderingsdepartementet, og blir nå statssekretær for Tonje Brenna.
 • Eivind Vad Petersson og Andreas Motzfeldt Kravik fortsetter i Utenriksdepartementet, og blir statssekretærer for Espen Barth Eide.
 • Ragnhild Sjoner Syrstad og Kjersti Bjørnstad fortsetter i Klima- og miljødepartementet, og blir statssekretærer for Andreas Bjelland Eriksen.
 • Kristina Sigurdsdóttir Hansen og Vidar Ulriksen fortsetter i Fiskeri- og havdepartementet, men som statssekretærer for Cecilie Myrseth.
 • Sindre Lysø fortsetter i Kunnskapsdepartementet, og blir statssekretær for Kari Nessa Nordtun.
 • Ole Gustav NarudNancy Charlotte Porsanger Anti og Sigrun Wiggen Prestbakmo fortsetter i Kommunal- og distriktsdepartementet, men som statssekretærer for Erling Sande.

Les også

Omtalte personer

Ingunn Trosholmen

Statssekretær (Ap), Statsministerens kontor
utdannet lærer i samfunnsfagene

Samra Akhtar

Spesialrådgiver, Handel og Kontor Norge

Eivind Vad Petersson

Statssekretær (Ap), Utenriksdepartementet
master i europeisk og internasjonal politikk (London School of Economics, England, 2007)

E-postPolitikk har aldri vært viktigere

Få GRATIS nyheter fra Norges første rendyrkede politiske redaksjon

0:000:00