Støre: – Der fløypartiene har enkle løsninger på veldig kompliserte problemer, har vi utholdenhet til å jobbe langs flere spor

– Jeg advarer mot å lage løsninger som er dårlig gjennomtenkt, slik at det kan få motsatt effekt, sier Jonas Gahr Støre når Altinget spør om hvordan han skal løse strømfloken innad i partiet. Tirsdag meldte flere medier at strømstøtten vil bli endret. 

Jonas Gahr Støre møtte landsstyret sitt tirsdag. Temaet for tirsdagens og onsdagens møte er blant annet strømkrisen. 
Jonas Gahr Støre møtte landsstyret sitt tirsdag. Temaet for tirsdagens og onsdagens møte er blant annet strømkrisen. Foto: Terje Pedersen / NTB
Lara Rashid

Tirsdag talte statsminister Jonas Gahr Støre for Arbeiderpartiets landsstyre, som skal diskutere strøm og oppfølgingen av energiutvalgets rapport, som har jobbet med å komme med nye strømpolitikk. 

Leder for utvalget, Kari Nessa Nordtun, har sagt til Stavanger Aftenblad at strømstøtten må opp og at momsen på strømregningene må ned.

Også Nidaros sosialdemokratiske forum har gått hardt ut mot regjeringens strømstøtteordning. På årsmøtet til Trondheim Arbeiderparti gikk mesteparten av Trond Giskes taletid ut på å stille krav om å ta mer styring over strømmarkedet.

Altinget logoLøvebakken
Ønsker du å lese artikkelen?
Du får politiske nyheter og analyser om løvebakken samt tilgang til løpende debatt på feltet.
Les mer om priser og kjøpsbetingelser her.
0:000:00