Analyse av 
Magnus Takvam

Et uavhengig ekspertråd kunne fjernet noe av den unødvendige krangelen

Et beskjedent pressekorps hadde møtt opp da TBU-klima skulle legge frem sine forslag, som blant annet innebærer å etablere et uavhengig ekspertråd. Det betyr ikke at det er uviktig. Tvert imot, skriver Magnus Takvam, Altingets politiske kommentator. 

Det er naivt å tro at bedre modellverktøy med ett slag kan skape konsensus om klimapolitikk, men det kunne kanskje stilne noe av den unødvendige krangelen, tror Magnus Takvam, politisk kommentator i Altinget. 
Det er naivt å tro at bedre modellverktøy med ett slag kan skape konsensus om klimapolitikk, men det kunne kanskje stilne noe av den unødvendige krangelen, tror Magnus Takvam, politisk kommentator i Altinget. Foto: Montasje: Altinget/Arthur J. Camelbeeck / Fredrik Varfjell / NTB
Magnus Takvam

Under presentasjonen av Teknisk beregningsutvalg for klimas (TBU-klima) funn i departementets lokaler torsdag ettermiddag, innrømmet vertskapet at forsamlingen som var benket rundt bordet, nok var i kategorien «spesielt interesserte». Nerder om du vil.

Det betyr ikke at forslagene som ble presentert er uviktige. Et beskjedent oppmøte fra pressen er ikke en bekreftelse på det. Tvert imot.

Utvalgets mandat har sin forankring i Klimaloven der de norske utslippsmålene for 2030 og 2050 er slått fast. For å bedre kunne vedta politikk som fører oss dit, og for underveis å kunne vurdere om vi er på vei til å innfri målet eller ikke, trengs kunnskapsbaserte beregningsmåter og best mulige modellverktøy. Her har utvalget en lang rekke innspill som regjeringen nå skal vurdere. 

Altinget logoKlima og Energi
Ønsker du å lese artikkelen?
Du får politiske nyheter og analyser om klima og energi samt tilgang til løpende debatt på feltet.
Les mer om priser og kjøpsbetingelser her
0:000:00