Om  
Helga Pedersen

Tapte kampen om ordførervervet – blir organisasjonssjef i Bondelaget

Helga Pedersen, som har vært Tanas ordfører i siste fireårsperiode, blir organisasjonssjef for Finnmark Bondelag. – Jeg er vokst opp på sauebruk i Tana, som jeg selv hadde ansvaret for frem til 2018, sier den ferske Bondelags-toppen. 

Helga Pedersen gikk på et valgnederlag i Tana kommune og mistet ordførerkjedet. Nå blir hun organisasjonssjef i Finnmark Bondelag. 
Helga Pedersen gikk på et valgnederlag i Tana kommune og mistet ordførerkjedet. Nå blir hun organisasjonssjef i Finnmark Bondelag. Foto: Iris Egilsdatter / NTB
Veslemøy Hedvig Østrem

Tidligere nestleder i Arbeiderpartiet tapte kampen om en ny periode som ordfører i hjemkommunen Tana. Hun ga også opp kampen om å bli ny partisekretær i Arbeiderpartiet. Hun er i dag gruppeleder i kommunestyret, men får nå ny «dagjobb». 

– Bondelaget er bøndenes viktigste talerør. Denne gjengen har jeg lyst til å være med i, sier Helga Pedersen på Bondelagets nettside.

Pedersen starter opp i ny jobb på nyåret. Hun har erfaring som bonde selv, før hun «valgte å slutte mens leken var god».

– Men jeg har fortsatt med å være medlem i Bondelaget, og jeg synes det er svært viktig å sikre rammevilkår og utviklingsmuligheter for landbruket i den tida vi lever i, sier Pedersen i pressemeldingen.

Nå blir hun organisasjonssjef for Finnmark Bondelag og dets 311 medlemmer. 

Fylkesleder i Finnmark Bondelag Lise Kaldahl Skreddernes ser fram til at Helga er på plass på nyåret.

Pedersen har lang fartstid bak seg i politikken som både fiskeriminister under Stoltenberg-regjeringen. Hun har også vært parlamentarisk leder, fylkesordfører i Finnmark og lærer.

Bondelaget legger vekt på hvor viktig nordnorsk landbruk er for Norges beredskapsevne og bosettingen i hele landsdelen. Generalsekretær Sigrid Hjørnegård er glad Bondelaget styrker laget i nord.

– Vi er svært glade for at Helga nå har takket ja til en viktig jobb i Norges Bondelag. Vi trenger gode folk som jobber for å styrke organisasjonen vår og det sårbare landbruket i nord. Nord-Norge er et svært viktig område hvor landbruket er en betydelig aktør i næringslivet, sier Hjørnegård.

 

Omtalte personer

Helga Pedersen

Organisasjonssjef, Finnmark Bondelag, medlem, Riksrevisjonen, gruppeleder for Arbeiderpartiet i kommunestyret i Tana
Cand.mag (Universitetet i Bergen, 1996)

E-postPolitikk har aldri vært viktigere

Få GRATIS nyheter fra Norges første rendyrkede politiske redaksjon

0:000:00