Om  
Benedicte Staalesen Nilsen

Tidligere SMK-rådgiver ansatt som kommunikasjonsleder i Northern Lights

Benedicte Staalesen Enviy, og tiltrer i en ny lederstilling i CO2-transport og -lagringsselskapet Northern Lights. 

Benedicte Staalesen forlater Enviy, og starter i en ny stilling i Northern Lights.
Benedicte Staalesen forlater Enviy, og starter i en ny stilling i Northern Lights.Foto: Eviny / BKK
Nora Didriksen

Benedicte Staalesen forlater energi- og teknologiselskapet Eviny, og starter i ny stillingen som leder for kommunikasjon og myndighetskontakt i Northern Lights, det melder selskapet i en pressemelding.

– Jeg ser veldig frem til å jobbe med et av de aller viktigste og mest spennende industriprosjektene Norge og Europa har. Skal vi lykkes med omstilling, klimamål og grønn verdiskaping, må vi lykkes med karbonfangst og -lagring (CCS), sier Staalesen.

Staalesen er utdannet med en mastergrad i europeisk identitet ved London School of Economics and Political Science, samt en lederutdannelse innen energiledelse fra Handelshøyskolen BI. 

Staalesen arbeidet som politisk rådgiver for Stavanger-ordfører Leif Johan Sevland, før hun i 2011 startet som seniorkonsulent i Statoil (i dag Equinor).

Etter stortingsvalget i 2013 ble Staalesen utnevnt som politisk rådgiver i utenriksdepartementet, og for stabssjef ved Statsministerens kontor Vidar Helgesen, før hun i 2017 tiltrådte i stillingen som seniorrådgiver i NHO.

Staalesen sitter i dag som medlem i Bergen Næringsråds ressursgruppe for energi, samt som styremedlem for konferansen EnergiRike, nettavisen Energi og Klima, Haugaland Næringspark og Stiftelsen Akvariet i Bergen.

– Nå går jeg tilbake til bransjen jeg kom fra, men for å jobbe med det nye som skal ta oss videre. Bred erfaring fra energibransjen vil være nyttig i etableringen av den nye CCS-industrien i en energibransje som stadig smelter tettere sammen, forteller Staalesen.

Northern Lights er et datterselskap av Equinor, Shell og TotalEnergies, og er en del av statens klimaprosjekt for å etablere en fullskala verdikjede for karbonfangst og -lagring i Norge. Selskapet er først i verden til å tilby kommersiell CO2-lagring, og gir industrianlegg en mulighet for å kutte utslipp.

Fra 2024 vil Northern Lights være klare for å lagre CO2 under havbunnen utenfor Bergen. Myndigheter og industriaktører fra hele verden besøker anlegget, som fortsatt er under utbygging, for å lære av Norge. Staalesen går inn i selskapet i en avgjørende tid hvor prosjektet skal over i operativ drift, skriver Northern Lights i pressemeldingen.

Omtalte personer

Benedicte Staalesen Nilsen

Sjef, kommunikasjon og myndighetskontakt, Northern Lights

E-postPolitikk har aldri vært viktigere

Få GRATIS nyheter fra Norges første rendyrkede politiske redaksjon

Altinget logo
Oslo | København | Stockholm | Brussel
Politikk har aldri vært viktigere
AdresseAkersgata 320180 OsloBesøksadresseGrensen 150180 OsloOrg.nr. 928934977[email protected]
Sjefredaktør og ansvarlig utgiver:Veslemøy ØstremCFOAnders JørningKommersiell direktør:Marius ZachariasenAdministrerende direktørChristoph NørgaardStyreleder og utgiverRasmus Nielsen
Copyright © Altinget, 2024