Om  
Mathilde Tybring-Gjedde
Mari Holm Lønseth
Margret Hagerup

Tre Høyre-representanter bekrefter: Tar gjenvalg i 2025

Høyre-profilene Margret Hagerup, Mari Holm Lønseth og Mathilde Tybring-Gjedde bekrefter at de tar gjenvalg til Stortinget i 2025.

Høyre-representantene Margret Hagerup, Mari Holm Lønseth og Mathilde Tybring-Gjedde tar gjenvalg til Stortinget i 2025.
Høyre-representantene Margret Hagerup, Mari Holm Lønseth og Mathilde Tybring-Gjedde tar gjenvalg til Stortinget i 2025.Foto: Hans Kristian Thorbjørnsen
Ingrid Skovdahl

Partienes nominasjonsprosesser for stortingsvalget i 2025 er i gang for fullt, og mange av de sittende stortingsrepresentantene er nå i tenkeboksen om de vil fortsette eller ikke.

I løpet av de siste dagene har tre Høyre-representanter landet på at de tar gjenvalg: Margret Hagerup, Mari Holm Lønseth og Mathilde Tybring-Gjedde.

«Det har ikke vært et enkelt valg. Jeg har, som mange av dere vet, tenkt mye de siste månedene. Det har vært mange samtaler med familien, venner, kollegaer og meg selv. For det er et privilegium å representere Høyre på Stortinget, men det kommer også med en kostnad», skriver Høyre-representant Margret Hagerup i et LinkedIn-innlegg.

Hagerup forteller åpent om både positive og negative erfaringer hun har hatt i sin tid som stortingsrepresentant, og hvordan disse har styrket henne som politiker. Selv om det er et krevende verv, har hun likevel bestemt seg for at hun vil stille seg til rådighet som kandidat til stortingsvalget i 2025. Hagerup har sittet på Stortinget siden 2017, og er representant for Rogaland.

– Sier gjerne ja

For Mari Holm Lønseth var avgjørelsen enkel.

«Jeg sier gjerne ja til fire nye år på Stortinget, om folk og partiet vil!» skriver hun i et Facebook-innlegg.

«De siste årene har jeg hatt det store privilegium det er å være folkevalgt, og med det lytte til mange enkeltmennesker og finne løsninger som gjør hverdagen deres bedre. Den jobben vil jeg gjerne fortsette med om jeg får tilliten», fortsetter hun.

Lønseth har vært innvalgt på Stortinget siden 2017 og er representant for Sør-Trøndelag.

– Har lyst til å være med på å ta oppvasken

Mathilde Tybring-Gjedde forteller også om sin avgjørelse i et Facebook-innlegg.

«Norge har rett og slett noen store samfunnsutfordringer som krever en annen politisk vilje og et større politisk mot enn tidligere. Vi må forandre for å bevare, og jeg har lyst til å være med på å ta oppvasken», skriver Tybring-Gjedde i innlegget.

Hun forteller videre at det fortsatt gjenstår mange ting som hun har lyst til å få til de neste årene, og peker blant annet på energikrisen, klimaendringene, eldrebølgen og krigen i Europa som viktige prioriteringsområder.

«Jeg håper på Oslo Høyre og Oslos tillit», avslutter hun.

Mathilde Tybring-Gjedde er representant for Oslo og ble valgt inn som fast representant på Stortinget i 2021. I 2017 ble hun valgt inn som vara, og møtte fast som representant for Ine Eriksen Søreide, som var statsråd.

Les også

Omtalte personer

Mathilde Tybring-Gjedde

Stortingsrepresentant (H), medlem, Energi- og miljøkomiteen
BA, Philosophy, Politics and Economics (PPE) (Warwick University, 2015), Rettsvitenskap (Universitet i Oslo, 2015)

Mari Holm Lønseth

Innpisker (H), stortingsrepresentant Sør-Trøndelag, medlem, Kommunal- og forvaltningskomiteen
Master, rettsvitenskap (Universitetet i Oslo, 2015)

Margret Hagerup

Stortingsrepresentant Rogaland (H), gruppestyremedlem, medlem, Utdannings- og forskningskomiteen
Mastergrad i endringsledelse (Universitetet i Stavanger, 2011), Bachelor i samfunnskunnskap og personalledelse (Universitetet i Stavanger, 2008)

E-postPolitikk har aldri vært viktigere

Få GRATIS nyheter fra Norges første rendyrkede politiske redaksjon

Altinget logo
Oslo | København | Stockholm | Brussel
Politikk har aldri vært viktigere
AdresseAkersgata 320180 OsloBesøksadresseGrensen 150180 OsloOrg.nr. 928934977[email protected]
Sjefredaktør og ansvarlig utgiver:Veslemøy ØstremCFOAnders JørningKommersiell direktør:Marius ZachariasenAdministrerende direktørChristoph NørgaardStyreleder og utgiverRasmus Nielsen
Copyright © Altinget, 2024