Tre timers valgdebatt, over 80 innlegg og 272 stemmer måtte telles opp før vinneren kunne kåres i LOs sjette største forbund

De var to kandidater som kjempet om ledervervet i EL og IT Forbundet. – Valgdebatten gikk stort sett rolig og ordentlig for seg, sier den nyvalgte forbundslederen Geir Ove Kulseth i EL og IT Forbundet til Altinget.

Den nye forbundslederen Geir Ove Kulseth taler til de fremmøtte delegatene under landsmøtet.
Den nye forbundslederen Geir Ove Kulseth taler til de fremmøtte delegatene under landsmøtet. Foto: Haakon Eltvik
Christina Guldstad

Valgkomiteen var delt i sin innstilling og utfallet var ikke gitt på forhånd da EL og IT Forbundet holdt sitt landsmøte i helgen. I kampen om ledervervet stod det mellom Geir Ove Kulseth og Eystein Garberg.

– Det ble en lang valgdebatt. Vi sprengte tidsrammen så det holdt og klarte ikke å bli ferdig til lunsj, sier Kulseth og legger til:

– Men det var veldig fint med engasjementet.

Valgdebatten varte i over tre timer, det ble over 80 innnlegg og 272 stemmer måtte telles opp, og så var Geir Ove Kulseth valgt som ny forbundsleder.

– Valgdebatten gikk stort sett rolig og ordentlig for seg. Det var ingen som sa noe de ikke burde og tonen var god. De aller fleste valgte å snakke positivt om den kandidaten de ønsket å stemme på. Vi fikk begge mange gode ord, sier Kulseth.

De aller fleste valgte å snakke positivt om den kandidaten de ønsket å stemme på. Vi fikk begge mange gode ord.